PKK, 41. yılın planlamasını yaptı

Türk devletinin yoğun saldırılarına rağmen PKK Merkez Komitesi (MK) Olağan Toplantısı, Ekim’in ilk haftasında yapıldı. Tüm sorunları ele alan MK, 41. Yıl görevlerini kararlaştırıp planladı.

PKK Merkez Komitesi’nin yıllık olağan toplantısı, Ekim’in başında yeterli bir bileşimle yapıldı. Toplantıda, Kürdistan özgürlük mücadelesinin gündemindeki tüm sorunlar ve görevler değerlendirilerek, PKK’nin 41. yıl görevleri kararlaştırılıp planlandı. PKK Merkez Komitesi, Türk devletinin faşist-soykırımcı saldırılarına rağmen başarıyla yapılan toplantının karar ve sonuçları temelinde Hareket ve halkın 41. yıl mücadelesine daha hazırlıklı ve kararlı olarak gireceğini ve mutlaka kazanacağını vurguladı.

PKK Merkez Komitesi tarafından toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, toplantının öncelikli olarak PKK’nin 40. yılında verilen kahramanca mücadeleyi parti çizgisi temelinde tüm boyutlarıyla değerlendirdiği, bu kutsal mücadelenin zengin tarihi derslerini çıkartarak 41. yıl mücadelesine taşıdığı belirtildi. Açıklamada, Demokratik Suriye Güçleri’nin Reqa Zaferi ile başlayan yeni sürecin gelişmelerini tüm yönleriyle değerlendiren Merkez Komite’nin, AKP-MHP faşizminin Efrîn’i işgal saldırısı, Medya Savunma Alanları’na ve Şengal’e saldırıları ile Kuzey Kürdistan’da yürüttüğü kesintisiz siyasi ve askeri saldırıları tüm detaylarıyla tartıştığı kaydedildi. Kürt Özgürlük Hareketi’nin ve Kürdistan halkının kahramanlık çizgisinde geliştirdiği topyekun devrimci halk savaşı direnişinin sonuçlarının, bu sonuçların Kürdistan, Ortadoğu ve insanlık açısından taşıdığı tarihi önemin ortaya konulduğu ifade edilen açıklamada, “Ağır bedeller ödeme pahasına da olsa partimizin ve halkımızın geçen yılda yürüttüğü tarihi direnişin, özgür yaşamda sonuna kadar ısrar edileceğinin ve mutlaka başarılacağının açık kanıtı olduğunu belirlemiştir” denildi.

BÜYÜK İMKANLAR SUNACAK

Açıklamaya göre; Ortadoğu’da yaşanan Üçüncü Dünya Savaşı’nın ve Kürdistan üzerinde derinleşen mücadelenin geldiği noktayı değerlendiren Merkez Komitesi, İkinci Dünya Savaşı’nın ortaya çıkardığı sistem ve kurumların artık işlemez hale geldiğini, eski sistemi kısmen yıksa da Üçüncü Dünya Savaşı’nı yürüten güçlerin savaşı sona erdirecek ve yeni sistem kuracak güçte olmadığını vurguladı. Açıklamaya şöyle devam edildi: “Dolayısıyla Dünya Savaşı’nın yayılarak ve derinleşerek devam edeceği, bunun da Kürt halkının ve bölge halklarının özgürlük ve demokrasi mücadeleleri için büyük imkân ve fırsatlar sunacağı tespitini yapmıştır.”

AKP-MHP FAŞİZMİNİ YIKMAK İÇİN

40 yıllık PKK direnişinin Arap sahasında ve küresel düzeyde Kürt halkını ve demokratik haklarını inkâr eden siyaset ve zihniyette kısmi değişiklik yaratmayı başardığı hatırlatılan açıklamada, “Ancak TC ve İran devletlerinin günümüzde de katı inkârcı ve imhacı zihniyet ile siyaseti devam ettirmeye çalıştığı, bu durumda İran karşısında dikkatli ve dengeli bir siyasi tutum içinde olurken, sömürgeci-soykırımcı TC faşizmine karşı topyekun devrimci halk savaşı direnişini yoğunlaştırmak ve AKP-MHP faşizmini yıkmak gerektiği tespitinde bulunmuştur. Bu temelde dört parça Kürdistan ve yurtdışındaki tüm Kürt halkını ve dostlarını, özellikle de Türkiye halklarını ve devrimci-demokratik güçlerini faşizme karşı ortak mücadeleye çağırmayı gerekli görmüştür” denildi.

ERDOĞAN YÖNETİMİNE UYARI

Merkez Komite toplantısında İmralı’da ağırlaştırılan tecrit ve Öcalan üzerinde artırılan işkence durumunun değerlendirildiği aktarılan açıklamada, bu konuda Tayyip Erdoğan Yönetimi’nin bir kez daha uyarılacağı kaydedildi.

HEDEF VE KAMPANYASI BELİRLENDİ

PKK Merkez Komitesi açıklamasında, İmralı’da ağırlaştırılan tecrit ve işkenceye karşı Öcalan’ın özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşturulması mücadelesini her alandaki anti faşist demokrasi mücadelesinin merkezine almayı ve bu mücadeleyi PKK’nin 41. Mücadele Yılı boyunca ’Tecridi kırma, faşizmi yıkma ve Kürdistan’ı özgürleştirme’ hedefi doğrultusunda ve bir kampanya biçiminde yürütmeyi öngördüğü vurgulandı.

Bu temelde başta PKK kadroları olmak üzere tüm gerilla güçlerini, kadın ve gençlik örgütlerini, demokratik siyaset güçlerini ve dostlarını, söz konusu kampanyaya sahip çıkmaya ve zengin bir eylemlilik temelinde pratikleştirmeye çağıran PKK Merkez Komitesi, çağrılarını şöyle sürdürdü:

KUZEY KÜRDİSTAN VE TÜRKİYE

* Söz konusu hedef temelinde, Kuzey Kürdistan’da ve Türkiye metropollerinde yaşayan tüm halkımızı ve devrimci demokratik güçleri her alanda aktif mücadele etmeye, anti faşist ortak direnişi tüm cephelerde geliştirmeye, gündemleşen seçim sürecini anti faşist direnişe dönüştürmeye, AKP-MHP faşizmini yıkarak halkları ve insanlığı bu faşist beladan kurtarmaya çağırıyoruz.

KUZEY-DOĞU SURİYE HALKLARI

* Kuzey-Doğu Suriye halklarını ve özgürlük güçlerini, Çağın Direnişi’ni zafere götürerek AKP-MHP faşist işgalini kırıp Efrîn’i özgürleştirmeye, savaşan halk gerçekliği temelinde kendi demokratik sistemini inşa ederek her türlü saldırıya karşı Özgürlük Devrimi’ni savunmak için hazır olmaya ve bu temelde söz konusu kampanyaya aktif katılım göstermeye çağırıyoruz.

GÜNEY KÜRDİSTAN HALKI VE GÜÇLERİ

* Başûrê Kurdistan halkımızı ve özgürlük güçlerini ise işbirlikçi-ihaneti daha yoğun teşhir ederek ve faşist TC işgaline karşı özgürlük direnişini geliştirerek Medya Savunma Alanları’nı daha güçlü savunmaya ve söz konusu kampanyaya aktif katılmaya çağırıyoruz.

DOĞU KÜRDİSTAN HALKI

* Rojhilatê Kurdistan halkımızı kendini eğitip örgütleyerek faşizmi yıkma ve Önder Abdullah Öcalan’ı özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşturma kampanyasına destek vermeye çağırıyoruz.

ÜLKE DIŞINDAKİ HALK

 * Başta Avrupa olmak üzere yurt dışındaki halkımızı ise faşizmi yıkma ve Önder Abdullah Öcalan’ı özgür yaşar ve çalışır kılma mücadelesini sahiplenerek çok zengin eylem biçimleriyle yürütmeye çağırıyoruz.

ÖNCÜLÜK GELİŞTİRİLİP GÜÇLENDİRİLECEK

Partileşme, gerillalaşma ve demokratik uluslaşma mücadelesine eleştiri ve özeleştiri temelinde yaklaşan Merkez Komite toplantısının, ideolojik-örgütsel parti öncülüğünün daha da geliştirilip güçlendirilmesi ve tüm sorunlara bu temelde çözüm bulunması gereği üzerinde durduğu belirtilen açıklamada, “Partimizin 40. kuruluş yıl dönümünü bunun için yeni bir başlangıç yapmayı öngörmüştür” denildi. Bu temelde PKK’nin tüm militanlarını ve yurtsever halkı, 40. kuruluş yıl dönümünü zengin eylemlerle coşku içerisinde kutlamaya, Kasım ayı boyunca Önderlik ve Şehitler gerçeğini daha doğru ve derinden anlamak için yoğun etkinlik ve toplantılar düzenlemeye, toplantı kararları temelinde 41. mücadele yılına daha örgütlü ve iddialı girmeye çağırdığı vurgulandı.

DAHA HAZIRLIKLI VE İDDİALI

PKK Merkez Komitesi, açıklamasını şöyle tamamladı: “Merkez Komite toplantımızın karar ve sonuçları temelinde Hareketimiz ve halkımız, 41. direniş ve zafer yılına daha hazırlıklı ve iddialı olarak girmektedir. Bu yılda her zamankinden daha güçlü savaşacak ve daha büyük kazanacaktır. 41. PKK yılını İmralı işkence sisteminin yıkıldığı ve özgürlüğün kazanıldığı bir yıl haline getirecektir. Bu temelde, şehadetinin 26. yıl dönümünde büyük şehidimiz Beritan yoldaşı ve şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm yoldaşları, yurtsever halkımızı ve dostlarımızı faşizmi yıkma, Önder Abdullah Öcalan’ı özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşturma mücadelesini daha örgütlü ve güçlü bir biçimde yürütmeye çağırıyoruz.”