PKK'li tutsaklar: Hep birlikte direnerek özgürleşeceğiz

Fedai eylemi gerçekleştiren Zülküf Gezen, Ayten Beçet, Uğur Şakar ve Zehra Sağlam'ı anan PKK ve PAJK'lı tutsaklar, bir kez daha talepleri yerine getirilene kadar direnişlerine devam edeceklerini belirtti.

Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde rehin tutulan PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına Deniz Kaya bir açıklama yayımladı. Zülküf Gezen, Ayten Beçet, Uğur Şakar ve Zehra Sağlam'ın gerçekleştirdiği fedai eylemlere dikkat çekilen açıklamada, tutsaklar olarak talepleri yerine getirilene kadar açlık grevi direnişlerini sürdürmeye kararlı oldukları vurgulandı.

Kürtlerin Ortadoğu’da barbarlığın ve kapitalizmin temsilcisi haline gelmiş DAİŞ'i tam da 21 Mart Newroz günü son sığınağı Baxoz’da yenilgiye uğrattığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Halklara hediye edilen bu direniş bayramı Rojava kahramanlarınca bir kez daha hakikate ermiştir. Önderlik üzerinde geliştirilen ama gerçekte halkları cendere altına alıp iradesizleştirme gerçeğine götüren mutlak tecrit Kürdistan başta olmak üzere dünyanın her yanında direnişle karşılık bulmuştur.

Leyla Güven yoldaşın AKP-MHP faşizminin Kürt Halk Önderliğinin ve başta Kürt halkı olmak üzere bu coğrafyada yaşayan halklar üzerindeki tecridi, katmerleşen zulme ve soykırıma karşı zindanda başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevini aşan tarihi direniş çizgisi dalga dalga dünyanın bir çok ülkesine yayıldı. Bu direniş Kürt halk önderliğinin insanlığı ve kadını özgürleştirme felsefesinin yaşamsallaştığının göstergesidir."

4 YOLDAŞIMIZIN ŞAHADETİ ZAFER İNANCIMIZI KESKİNLEŞTİRDİ

Zindan öncüllüğünde gelişen bu onurlu direnişin halklaşarak, gün be gün büyüyerek devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Bu kutsal direnişte Mazlum Doğan yoldaşın Newroz meşalesini Zekiye Alkan’ın Amed surlarında, Rahşan Demirel’in faşist sömürgeci zihniyetin kalesi İzmir’de, Ronahi ve Berivan yoldaşların kapitalist modernite hegemonyasının merkezinde bedenlerini Newroz ateşiyle buluşturmaları ve bugün dört canın Zülküf Gezen, Ayten Beçet, Uğur şakar ve Zehra Sağlam yoldaşlar Kürdistan, metropol ve diasporada AKP-MHP faşizmine karşı "Tarih direnişle yazılandır" demişlerdir gerçekleştirdikleri yüce eylemsellikleriyle.

Dört yoldaşımızın şehadeti hem zafer inancımızı keskinleştirmiş hem de halkımızın kararlığını yükseltmiştir. Elbette böylesi muazzam direniş süreçlerinde şehadet en onurlu makamdır ve biz geride kalanlar için daha fazla direnme ve mücadele etme gerekçesidir. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın eylemlerine verdiğimiz değer, değerlerin en büyüğüdür. Arkadaşlarımızın fedai eyleme giderken fedailik içinde fedailik yaparak olası şahadetlerin önünde set oluşturma ve başka şahadetlerin önüne geçme amacıyla tecride karşı eylemleriyle canlarını feda etmeleri niyet, cesaret, önderlik, partimiz PKK, PAJK ve insanlık adına onur vericidir" denildi.

VİCDANSIZLIK HAD SAFHADA

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat komplosu ve sonrasında bu eylemselliklere ilişkin tutumunun hatırlatıldığı açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: "Önderlik üzerindeki tecridin kırılması ve faşizmin mutlak yenilgisi önderlik gerçeğini, felsefesini yaşamsallaştırma ile mümkündür. Faşizmin yarattığı ağır koşullar militanlaşan her devrimci için sadece ve sadece daha fazla militanlaşma ve önderlik gerçeğini yaşamlasallaştırma gerekçesi yapılarak başarılı olunabilir.

Partimizin esası toplumsallık ve örgütlülüktür eylemde örgütlü olanı sürece cevap olabilir. Genel mücadelenin ve sürecin ruhuna uyarak zafere erişilebilir. Öyle bir faşizmle karşı karşıyayız ki şehit yoldaşlarımızın cenazelerinden korkar olmuştur. Vicdansızlık had safhadadır. Ve biz diyoruz ki ne olursa olsun her koşulda, hep birlikte direnerek kazanacağız, özgürleşeceğiz.

'TALEPLERİMİZ KABUL GÖRENE KADAR DİRENİŞİMİZ DEVAM EDECEK'

Bu temelde başta Zülküf, Uğur, Ayten ve Zehra yoldaşlarımızın ailelerinin, Kürt halkının ve hepimizin başı sağolsun diyor, tüm direnen yoldaşlarımızın kahramanlıklarını tekrar tekrar selamlarken ‘yaşam’a daha örgütlü yaklaşmayı da hep beraber esas alacağımızın da sözünü vermeliyiz. Zafer elbette direnen yoldaşların ve halkın olacaktır.

Bizler PKK ve PAJK’lı tutsaklar olarak kahramanlık haftasında kahramanlaşan direniş hamlemizin şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz ve mücadelelerini yükseltme sözümüzü yeniliyoruz. Süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemimizi 7 bin kişiye yaklaşan bir sayı ile taleplerimiz kabul görene kadar sürdürmeye devam edeceğiz. AKP- MHP faşizmini yıkmak ve önderliğimizi özgür yaşar ve çalışır koşullarının sağlanması için önderliğimiz etrafında direniş çizgimizi daha da yükselterek büyüteceğiz. Yaşanan şehadetler karşısında bütün halkımızı, kurum ve kuruluşları, dünya ve Türkiye kamuoyunu, ben insanım diyen herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz."