PKK-PAJK Zindan Komitesi: Direnişi sahiplenelim

15 Şubat komplosunun yıl dönümü vesilesiyle açıklama yapan PKK-PAJK Zindan Komitesi, “halkımızı, sol-sosyalist, demokrat, anti-faşist tüm kesim ve şahsiyetleri, demokratik kamuoyunu yürütülen direnişe destek olmaya ve sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi.

PKK-PAJK Zindan Komitesi, 15 Şubat komplosunun 20. yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Zindan Komitesi, “15 Şubat komplosunun yıl dönümü vesilesiyle komploya karşı direnişin öncülüğünü yapan, halk ve Hareket olarak bizleri zaferin eşiğine getiren, maddi ve manevi tüm değerlerimizin bileşkesi olan ve dünya insanlığı adına Özgürlük, adalet ve demokrasinin simgesi konumuna gelen Önder APO’yu saygı ve minnetle selamlıyor, bağlılık sözümüzü yineliyoruz. Yine 15 Şubat Komplosuna karşı Önderliğimiz etrafında ateşten çember olan ‘’Güneşimizi Karartamazsınız’’ direniş şehitleri şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, anılarını zaferle taçlandırma sözümüzü tekrarlıyoruz” dedi.

PKK-PAJK Zindan Komitesi, açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi:

“Biliyoruz ki ‘’yetersiz yoldaşlığımız’’ komploya giden yolun taşlarını döşedi. Önderliğimizi doğru, yeterli ve zamanında anlayamama ve pratikleştirememe komploculara güç verdi, cesaret verdi. Bugün de Önderliğimizi anladığımız ve pratikleştirdiğimiz oranda başarılar elde edebiliyor ve komployu boşa çıkarabiliyoruz. Dolayısıyla 15 Şubat komplosuna karşı vereceğimiz en anlamlı ve doğru cevap Önder APO’yu doğru anlama ve pratikleştirme olmaktadır. ‘’Yetersiz yoldaşlıktan’’ ancak bu şekilde çıkabilir ve Önderliğe layık yoldaşlar olabiliriz. Buda büyük bir sorgulama ve kararlaşma temelinde güçlü çıkışlarla mümkündür. 15 Şubat bizler açısından ‘’kara gün’’ ve ‘’soykırım günü’’ olmanın yanında, aynı zamanda büyük çıkışlar temelinde kararlaşma ve zafer kişiliğini kendinde yaratma günüdür de.

Önder APO şahsında halkımıza, Türkiye ve Ortadoğu halklarına ve ilerici insanlığın özgür geleceğine yönelik gerçekleştirilen 15 Şubat komplosunun yirminci yılını geride bırakıyoruz. Yirmi yıldır Önder APO öncülüğünde halk ve Özgürlük Hareketi olarak komploya karşı amansız bir mücadele yürütülüyor. Kürt Halkının Özgürlük mücadelesini tasfiye etmeyi amaçlayan komploya karşı ‘’varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlama’’ temelinde yürütülen bu amansız ve destansı mücadele, bugün yürütülen ‘’Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim’’ direniş hamlesiyle zirveleşmiştir.

15 Şubat komplosunun yirmi birinci yılına böylesine görkemli bir direniş hamlesi temelinde giriyoruz. 20 yıldır İmralı işkence sistemine ve komploculara karşı fiziki, manevi, düşünsel ve siyasal her açıdan eşsiz bir direniş yürüten Önder APO bu direniş hamlesinin hem gerçek öncüsü, hem de esin kaynağıdır. İmralı tecridinin kırılması talebiyle süresiz-dönüşümsüz açlık grevine giren yüzlerce yoldaşımız büyük bir kararlılıkla Önder APO öncülüğünde bir direniş destanı yazıyorlar. Bu yoldaşlarımız Önderlikle doğru temelde yoldaş olmanın yolunu bizlere gösteriyorlar. Nasıl ki ‘’yetersiz yoldaşlık’’ komploya yol açtıysa, Önderlikle doğru yoldaşlığın zafere götüreceğinin kanıtı oluyorlar. Her türlü bireysel kaygı-korku ve bağdan kurtularak davaya gerçek anlamda adanmışlığın ölçüsünü yaratıyorlar.

Bu görkemli direniş bizlere de büyük görev ve sorumluluklar yüklüyor. Hiç birimiz kendimizi bu hamlenin dışında tutamayız. Kendisine öncüyüm, yurtseverim, demokratım, aydınım, faşizme karşıyım, vicdan sahibiyim diyen her kesin görev ve sorumluluklarına sahip çıkması, kararlıca ve korkusuzca direnişle bütünleşmesi, bulunduğu her alanı faşizme karşı bir mücadele alanına çevirmesi tek anlamlı ve kazandıran tutumdur. Önderliğe bağlılıkta, komployu lanetlemede bu çerçevede anlamlı olur ve faşizm böylesine topyekûn bir direnişle tarihin çöp sepetine atılabilir.  Bu temelde tüm halkımızı, sol-sosyalist, demokrat, anti-faşist tüm kesim ve şahsiyetleri, demokratik kamuoyunu yürütülen direnişe destek olmaya ve sahiplenmeye çağırıyoruz.