PKK-PAJK Zindan Komitesi’nden 14 Temmuz açıklaması

PKK-PAJK Zindan Komitesi: 14 Temmuz direniş ruhunda umutsuzluğa yer yoktur. Umutları ve idealleri için sonsuz bir adanma ve başarısına kilitlenme vardır. 14 Temmuz direniş ruhunda imkânsızlıklara yer yoktur.

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişin 37’inci yıldönümüne ilişkin açıklama yapan PKK-PAJK Zindan Komitesi, “14 Temmuz direniş ruhunda umutsuzluğa yer yoktur. Umutları ve idealleri için sonsuz bir adanma ve başarısına kilitlenme vardır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan PKK-PAJK Zindan Komitesi, şunları belirtti: “14 Temmuz Büyük Ölüm Orucunun 37. yılında Kemal Pir, M. Hayri Durmuş, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek yoldaşlar sahsında tüm Kürdistan devrim şehitlerini minnet ve saygıyla anıyor, uğruna şehit düştükleri amaçlarını zaferle taçlandırma sözümüzü yineliyoruz.

Bugün Kürt Özgürlük Mücadelesi olarak her zamankinden daha fazla zafere yakın olmanın yanında, bağrında büyük tehlikeleri de barındıran tarihi bir süreçten geçiyoruz. Bizi zaferin eşiğine getiren ve bu tarihsel süreçte tehlikeleri bertaraf ederek mücadelemizi başarıya ulaştıracak olan 14 Temmuz direniş ruhudur. Hiçbir imkânın olmadığı, yaşamın her anının işkenceye dönüştürülerek teslimiyet ve ihanetin dayatıldığı bir süreçte, bilinç-inanç ve iradenin en üst sentezi olan 14 Temmuz Direniş ruhu, 12 Eylül faşizmini parçaladığı gibi, bugünde AKP-MHP faşizmini parçalayacak yegâne yol olmaktadır. ‘Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistanı özgürleştirelim’ hamlesi kapsamında başlayan ve 6 ayı aşkın bir süre büyük bir kararlılık ve iradeyle başarıya ulaşan süresiz açlık grevleri ve ölüm oruçları, 14 Temmuz ruhunun güncellenmesi olduğu kadar, kazandıran tek yolunda bu ruhla direnişi büyütmek olduğu tüm açıklığı ile ortaya çıkmıştır.

14 Temmuz direniş ruhunda umutsuzluğa yer yoktur. Umutları ve idealleri için sonsuz bir adanma ve başarısına kilitlenme vardır. 14 Temmuz direniş ruhunda imkânsızlıklara yer yoktur. Tam tersine imkânların en kıt olduğu durumlarda bile örgütlü insan iradesinin her türlü imkâna ve güce galebe çalmasının adıdır. 14 Temmuz direniş ruhu onurlu bir yaşamın nasılına verilen en anlamlı cevaptır. 14 Temmuz direniş ruhu ‘yaşamı uğrunda ölecek kadar çok’ sevenlerin hücre hücre erirken, ‘halkına borçlu’ olduklarını hissederek yaşama erdemliliğidir. Ve 14 Temmuz direniş ruhu Önder Apo’ya, yüce şehitlerimize ve kahraman halkımıza bağlılığın zirvesi, en anlamlı, en bilinçli, en kararlı ifadesidir. O yüzden bu ruhun mayalandığı tarih olan 14 Temmuz halkımız ve hareketimiz tarafından ‘Ulusal Onur Günü’ olarak ilan edilerek anlamlandırılmıştır.

Onurlu bir yaşam için bugün her zamankinden daha fazla bu ruhla direnişi büyütmeye ihtiyaç vardır. İmha ve inkâr dışında bir zihniyeti olmayan sömürgeci güçlere ve onlarla işbirliği yapan ihanetçi odaklara karşı anlamlı ve onurlu bir yaşam adına direnişi 14 Temmuz ruhuyla, yani zafer çizgisinde büyütmek bugün yurtsever, kadro, savaşçı her birimizin en temel görevi olmaktadır. En zayıf sürecini yaşayan ve mücadelemizle parçalanmanın ve dağılmanın eşiğine gelmiş AKP-MHP faşizmini tarihin çöp sepetine atarak Özgür Kürdistan ve Demokratik Türkiye hedefine ulaşmak, Kemal ve Hayrilerden Helmet yoldaşa varan kahraman şehitlerimize, Önderliğimize, Halkımıza ve tarihe karşı boynumuzun borcu olmaktadır. Bu anlamda diyoruz ki 14 Temmuz direniş ruhuyla başladık ve bu ruhla zafer bizlerin, halkımızın ve halkların olacak…”