PKK ve PAJK'lı tutsaklar: 14 Temmuz direnişi ruhu bize miras

Diyarbakır 5 Nolu Cezaevi ölüm orucu direnişinin yıldönümünde mesaj yayınlayan PKK ve PAJK'lı tutsaklar, 14 Temmuz direniş geleneğini ve ruhunu miras aldıkların dile getirdi.

Cezaevlerindeki PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına 14 Temmuz Diyarbakır 5 Nolu Cezaevi ölüm orucu direnişinin yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yapıldı. PKK’nin öncü kadrolarından Kemal Pir, M. Hayri Durmuş, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz 14 Temmuz 1982’de başlattıkları ölüm orucu direnişinde yaşamlarını yitirişlerinin yıldönümü dolayısıyla tutuklular adına Deniz Kaya tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Dünya ve Ortadoğu ekseninde yaşanan siyasal, toplumsal, ekonomik ve askeri gelişmeler tüm toplumsal kesimler üzerinde etkide bulunuyor. Bunlardan en önemlisi de Ortadoğu’da gelişen siyasal hareketlilikler, ittifak ve askeri gelişmelerdir. PKK hareketi dün olduğu gibi bugün daha fazla demokrasi cephesinde tarihsel rol ve misyonuyla gelişmelere yön vermektedir.

ORTADOĞU'DA DEMOKRATİK GELİŞMELER YERİNİ ALMIŞTIR

Rojava devrimi Kürt özgürlük mücadelesinde önemli tarihi bir misyona sahiplik etmektedir. Önder Apo’nun felsefesi ve direniş çizgisinin yaratmış olduğu devasa özgürlük alanları günden güne direniş geleneğiyle kahramanca devam etmektedir. Soluksuz verilen özgürlük mücadelesinin 14 Temmuz direniz ruhuyla ivme kazandığı günümüz Ortadoğu coğrafyasındaki demokratik gelişmeler tarihteki yerini almıştır.

ZİNDANLAR KEMAL PİR RUHUYLA DİRENİŞ SERGİLİYOR

Nasıl ki 12 Eylül faşist rejimi PKK şahsında Kürt halkının kökünü kazıma girişiminde bulunduysa, bugün de Erdoğan-Bahçeli faşist ikilisi Kürtlerin kökünü kazımak için her türlü kirli politikaları geliştirmektedir. 12 Eylül döneminde 14 Temmuz direniş ruhuyla Kemaller, Akifler, Aliler ve Ferhatlar 12 Eylül cuntasını nasıl yenilgiye uğrattılarsa bugün de zindan cephesindeki tüm PKK’li ve PAJK’lı tutsak arkadaşlarımız da bu kara faşist ikilisinin tüm politikalarını boşa çıkaracaktır. Türkiye metropollerindeki ve Kürdistan’daki zindanlar Kemal Pir direniş ruhuyla direniş sergilemektedir.

Tüm gücüyle Kürt halkına ve onun özgürlük mücadelesine yönelim içinde olan AKP-MHP faşist rejimi bu siyasetinde de yenileceği aşikardır. Hangi hükümet ve diktatör PKK ve onun kadrolarına yönelmişse, yenilgiye mahkum olmuştur.

DEMOKRATİK ÇÖZÜM ÖNDERLİĞİMİZLE MÜMKÜN

Türkiye faşist iktidarı Önderliğimizi dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir düzeyde ağır tecrit ve izolasyona tabi tutmaktadır. Bu politika ve izolasyonlar artık iflas etmiş durumdadır. Demokratik bir çözüm olacaksa bu ancak önderliğimiz ile yapılacak müzakerelerle gerçekleşebilir. İmha ve tecridi esas alan hiçbir politika tutmaz. Esaret altında olan tüm PKK’li ve PAJK’lı tutsaklar olarak bir kez daha bu politikayı kınıyor ve lanetliyoruz. Önderliğimizin politikalarıyla ortaya çıkan 14 Temmuz direniş ruhunu ortaya çıkaran ve Kürtleri yeniden dirilten Kemallerin direniş ruhuyla mücadelemize dört elle sarılacağımızı bir kez daha buradan belirtiyoruz.

Baskı ve tutuklamalarla Kürt halk hareketinin özgürlük mücadelesi ve tutkusunun bitmeyeceğini tüm kamuoyu bilmelidir. Türkiye’de bir demokratikleşme gerçekleşecekse o da Önderliğimizin geliştirmiş olduğu projelerde mevcuttur. Tam tersi faşist politika ve imha siyaseti tüm Türkiye halkalarına da kaybettirir. Türkiye’nin başında olduğunu söyleyen Erdoğan ve Bahçeli zihniyeti giderek Türkiye toplumuna kaybettireceği bilinmektedir. Türkiye politikalarının uluslararası arenada bu kadar geri tepmesi, gerilemesi faşist zihniyetinden kaynaklanmaktadır.

FAŞİST POLİTİKALARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Demokratik sesi kısmak, zindanlara tıkmak, demokratik siyasetin önüne set çekmek faşizan bir yaklaşımdır. AKP’li ve Erdoğancı değilsen 'sen düşmansın' mantığı tüm muhalif kesimleri de susturmak anlamına gelmektedir. Demokrasinin D’sinden anlamamaktır.

OHAL ve kararnamelerle bir ülkenin yönetilemeyeceğini tüm demokrasi çevrelerinin de bilmesi gerekmektedir. Son zamanlarda neredeyse tüm zindan alanlarına faşist politikalarla tutsak arkadaşlarımıza fiziki işkence yapılmaktadır. Tarsus, Elazığ, Şakran gibi zindan alanlarında tutsak arkadaşlarımıza yapılan yönelimler karşısında 14 Temmuz direniş ruhuyla cevap alacağımızı ve hiçbir zaman faşist politikalara boyun eğmeyeceğimiz bilinmelidir.

Bizler Saraların, Kemallerin, Semaların, Akiflerin direniş geleneğinden geliyoruz. AKP faşist iktidarın politikalarına hiçbir zaman boyun eğmeyiz. PKK’li ve PAJK’lı tutsaklar olarak 14 Temmuz direniş geleneğini ve ruhunu bize miras bırakan 14 Temmuz direnişçilerini bir kez daha saygıyla minnetle anıyoruz. Önderliğimizin paradigmasında direnişimize direniş kazandırarak özgürlük mücadelemizi yükselteceğimize olan inancımızla tüm halkımızı selamlıyoruz. Yaşasın 14 Temmuz Direniş Ruhu!”