PKK ve PAJK'lı tutsaklar açlık grevi eylemine başlıyor

PKK ve PAJK'lı tutsaklar, Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecridi kırmak için 27 Kasım'da 10 günlük dönüşümlü süresiz açlık grevi eylemine başlıyor.

Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde bulunan PKK ve PAJK'lı tutsaklar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin ortadan kaldırılması amacıyla PKK'nin kuruluş yıl dönümü olan 27 Kasım'da 10 günlük dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlıyor. Tüm PKK ve PAJK'lı tutsaklar adına Deniz Kaya tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Partimizin 41. yıl dönümünü kutluyor, yeniden doğuşumuzu, başta Önder Apo'ya bütün yoldaşlarına ve halkımıza özgürlük getirmesini diliyor, bu uğurda şehir düşen yoldaşlarımızı saygı ile anıyoruz."

AKP-MHP faşizminin Kürt halkına dönük sürdürdüğü topyekun kirli ve katliamcı savaş politikalarına karşı Kürt Özgürlük Hareketi'nin görkemli direnişinin devam ettiği vurgulanan açıklamada, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın 20 yıldır insanlık dışı uygulamalarla tecrit altında olduğuna dikkat çekildi.

Deniz Kaya tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi: "İnsanüstü bir çaba ile barış sürecini başlatan Önderliğimizin bu hamlesine karşılık TC faşizmi topyekun Kürt düşmanlığı ve Kürt karşıtlığı üzerinden geliştirdiği politika ile Kürt kazanımlarını ortadan kaldırmaya yönelmiştir. Bizler PKK ve PAJK'lı tutsaklar olarak her koşulda önderliğimizin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Bizler zindan direniş tarihinin bayrağını Mazlumlardan, Kemallerden, Hayrilerden, Dörtlerden ve Saralardan alan yoldaşları olarak faşizmin insanlık dışı politikalarına karşı onurlu direnişimize devam ediyoruz."

HASTA VE YAŞLI TUTSAKLAR MUAF TUTULACAK

"Önderliğimiz bizim nefesimiz ve özgürlük ruhumuzdur. Bu insanlık dışı tecride dayanacak sabrımız kalmadı" denilen açıklamada şu taleplere yer verildi: "Partimizin yıl dönümü olan 27 Kasım'dan itibaren tüm PKK ve PAJK'lı tutsaklar olarak 10 günlük dönüşümlü-süresiz açlık grevine başlıyoruz. Önderliğimize yönelik tecridi kırmak tek talebimizdir. En kısa zamanda bu eylemimiz çok farklı, daha radikal bir durum alacaktır. "Bizler yaşamı uğuruna ölecek kadar seviyoruz" diyen zindan direniş kültürünün ardılları olarak yeni bir direniş sürecine giriyoruz.

Bu süreçte bütün demokrat aydın ve insanım diyen herkesi bu eylemimize karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Türkiye ve Kürdistan'da yaşanan halklarımızı bu eylemin etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz. Bizden herhangi bir açıklama gelmeden bütün zindanlardaki yoldaşlarımız bu eyleme devam edecektir. Hasta ve yaşlı yoldaşlarımız bu eylemden muaf tutulmalı."