PKK ve PAJK’lı tutsaklardan 4 Nisan mesajı

PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına Deniz Kaya, 4 Nisan mesajında “Önder Apo’nun İmralı’da derinleştirilmiş ağır tecrit ve izolasyona karşı sergilediği büyük özgürlük direnişi ile faşizme karşı mücadelemizi daha da büyüteceğiz” dedi.

PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına Deniz Kaya, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulundu.

Tutsakların 4 Nisan mesajı şöyle:

“Kürt halkını ölüm girdabından çıkararak, onun özgürlük mücadelesini geliştirerek özgür bir temelde yeniden tarih sahnesine çıkartan, Demokratik, Ekolojik, Kadın özgürlükçü Toplum paradigmasıyla halklara umut ışığı olan Önderliğimizin Doğum Gününü büyük direnişlerle karşılıyoruz.  Anlamı büyük olan bugünü başta Önder Apo’ya, halkımıza ve tüm insanlığa kutlu olsun diyoruz.

Kürt halkının tarih sahnesinden silinmeye, üstünün de betonlanarak yok edilmeye çalışıldığı bir süreçte Önder Apo, büyük emek ve fedakarlıklarla sınırlı bir kadro gücüyle bu ölümcül gidişata dur diyerek varlığın özgürlük mücadelesini başlatarak, ölüme mahkum edilen ve ölümden başka kendisine seçenek bırakılmayan bir halkın yeniden doğuşunu sağladı. Halkımız da bu doğuşun bilincinde olarak Önder Apo ile beraber bu özgürlük yürüyüşüne katıldı. Yarım asrı aşan bu yürüyüş, sadece halkımızın kurtuluş ve özgürlüğünü değil, tüm dünya halklarının özgürlük yürüyüşüne dönüşmüştür. Önder Apo’nun doğum günü bu temelde sadece halkımızın doğuşu değil, direnen tüm insanlığın doğuşuna dönüşerek evrensel bir hakikate dönüşmüştür. Bu türden bir gerçekliği açığa çıkardığı için Önder APO ve PKK hakikati daima uluslararası güçler tarafından hedef haline getirilmiştir. Önder APO ve PKK hakikatinin Kürt halkı ile bütün ve bir olması egemen güçlerde büyük bir korku ve paniğe yol açmıştır. Önderliksel paradigmanın demokratik öz taşıyarak kadınlar başta olmak üzere Devletçi sistemden kaynaklanan tüm toplumsal sorunlara çözüm olması, krizden ve kaostan beslenen Kapitalist Uygarlık güçleri için bir tehlike olarak görülmesi akabinde Uluslararası Komplo Önderliğe karşı geliştirildi ve özgürlük mücadelesi de bu temelde bitirilmek istendi. Kendi geleceğini ve özgürlüğünü Önder APO hakikatinde gören Halkımız bu ölümcül komplo gerçeğine karşı sadece Kurdistan’da değil tüm dünyada büyük bir direniş sergileyerek, komplonun başarıya ulaşmasına engel olmuş, Güneşimizi Karartamazsınız şiarı ile bu direnişi zirveye ulaştırmıştır.

Önder APO daha çocuk yaşlarda Amara’da Kürt toplumsal gerçeğinin ne denli bir hale sokulduğunu kendi aile ve çevresinden çözümleyerek, bir bütünen Kürt Halkı şahsında insanlığın toplumsal gerçekliğini açığa çıkarmıştır. Bu gerçeklik üzerinden kürt halkının ulus bilincini geliştirilerek tarihsel süreç içerisinde Özgürlük mücadelesine dönüşmüştür. Rojava’da gelişen özgürlük devrimi, bunun bedenleşmiş biçimi olarak tarihteki yerini almıştır. Kadın öncülüğünde ve Önderliksel paradigma ile gelişen bu devrimsel süreç, yerelden evrensele doğru büyük bir umut ışığı olmuş ve halkımızın ve tüm diğer ezilen halkların özgür gelecek özlemlerini daha da derinleştirmiştir. Bu mücadele soyuttan somuta geçmenin adı olmuştur. Rojava Kadın Devrimi, Önderlik Gerçekliğini anlama, kavrama ve yaşamsallaşmasının sonucu olmaktadır. Önderlik Gerçeğini anlama bu anlamıyla varlığın özgürlüğe yürüyüşü olmaktadır. Önder APO’nun açığa çıkarmış olduğu PKK ve PAJK hakikati, paradigmasal gerçeklik ile evrenselleşerek tüm dünya kadınları başta olmak üzere, tüm ezilen sınıflar için bir bakış ve özgürlük perspektifine dönüşmüştür.

PKK ve PAJK’lı tutsaklar olarak Önderliğimizin doğuşunu ‘Dem Dema Azadiyê’ ve ‘Bi Jin Jiyan Azadî Ber Bi Şoreşa Jinê Ve’ hamleleriyle karşılıyoruz. 1982 Büyük Zindan Direniş öncülerimizden aldığımız kararlılık, cesaret ve irade ile halkımızın doğuşu olan Önderliğimizin doğuşunu kutluyoruz. Önder APO’nun İmralı’da derinleştirilmiş ağır tecrit ve izolasyona karşı sergilediği büyük özgürlük direnişi ile faşizme karşı mücadelemizi daha da büyüterek, 2023 yılını Önderliğin özgürlüğünü sağlama yılına dönüştüreceğiz. Değerli halkımızın ve dostlarımızın bu süreçte amansız direnişlerini, Newroz alanlarında yankılanan özgürlük çağrılarını selamlıyoruz. Önderliğimizin fiziki özgürlüğü sağlamak için halkımız başta olmak üzere tüm demokratik çevrelerinin mücadeleyi Newroz ruhuyla büyütmeye çağırıyoruz.

AKP-MHP faşist çete yapılanmasının Kurdistan, Türkiye ve bir bütün olarak insanlığa karşı ne denli suç işledikleri bilinmektedir. Halkımızın ve değerli dostlarımızın da bu çete yapılanmasına karşı direnişleri anlamlı ve değerli olmaktadır. Bu çete yapılanmasının tarihin çöp sepetine atılması yakındır.

Önder APO’nun eşsiz direnişi, kahraman gerillanın Medya Savunma Alanları başta olmak üzere Kurdistan ve Türkiye’de sergilediği üstün fedakarlık ve cesaret, HBDH-KBDH milisleri ve YPS YPS-JIN savaşçılarının şehirlerde düşmana karşı gerçekleştirdiği sonuç alıcı eylemlilikler, kadınlar öncülüğünde Kurdistan, Türkiye ve Dünya’da gelişen başkaldırılar, zindanlarda direnen devrimci tutsakların iradesi bu faşizmin gidişinin müjdeleyicisi olmaktadır. Önder APO gibi bir gerçeği büyüten Üveyş Anayı’da saygı ve minnetle anıyoruz, yine 2009’da Amara yürüyüşünde katledilen Mahsum Karaoğlan ve Mustafa Dağ arkadaşlar şahsında Kurdistan özgürlük şehitlerini saygı ve minnetle anıyor, anılarını Özgür Önderlik ve Özgür Kurdistan ile taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.

PKK ve PAJK’lı tutsaklar olarak Önderliğimizin doğuşunu, halkımız başta olmak üzere tüm direnen insanlığa kutlu olsun diyoruz.”