Polis açlık grevcilerin kaldığı HDP binasını kuşattı

Türk polisi, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için süreli dönüşümlü açlık grevi başlatan tutsak annelerinin kaldığı binayı ablukaya aldı. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması ve özgürlüğü talebiyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü'nde 3 günlük açlık grevi eylemi başlatan annelerin kaldığı bina gece saatlerinde polislerce zırhlı araçlarla abluka altına alındı. 

Burada eylemini sürdürenleri ziyaret eden 2  kişiyi alıkoyan polis, "yukarıdakilere söyleyin açlık grevini bitirsinler" dediği, eylemin bitirilmemesi durumunda ise kendilerini bırakmayacakları şeklinde ifadeler kullandığı bildirildi. 

İl binasına gelen avukat ve il yöneticileri, bu tavrın hukuki olmadığını söyleyerek savcılık kararlarının olup olmadığını sordu. Bunun üzerine polisin, savcılık kararını daha sonra alacaklarını söylemesi dikkat çekti. Polisin uzun bekleyişi sonrasında eylemini sürdüren anneler ile görüşen il yöneticileri, polislere "Anneler eylemlerini bırakmayacaklarını söyledi. Bu karar onların" dedi.

Polis ise bu eylemin sonlanması için yarına kadar bekleyeceklerini belirterek il binasından ayrıldı.