Polis baskınında hayatını kaybeden Özçelik için suç duyurusu

Samandağ'da düzenlenen ev baskınında kalp krizi geçirerek yaşımını yitiren Edibe Özçelik'in ailesi, suç duyurusunda bulundu.

Tekebaşı Halk Meclisi, Hatay’ın Samandağ ilçesinde 17 Ocak'ta evine gerçekleştirilen baskında çocuklarının kafasına silah dayanması üzerine geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 70 yaşındaki Edibe Özçelik'e ilişkin basın açıklaması yaptı. Meclis, açıklama sonrası ise Özçelik'in ölümünde ihmali olanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Samandağ Adliyesi önünde yapılan açıklamaya Özçelik'in yakınlarının yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.  Özçelik'in oğlu Ümit Özçelik, "Bu cinayettir, bu katliamdır" dedi. Oğul Özçelik, baskın günü polislerin kapıyı kırarak eve girdiğini, evdekilerin hakarete maruz kalarak, darp edildiklerini anlattı. Bu durum üzerine annesi Edibe Özçelik'in  fenalaşarak kalp krizi geçirdiğini söyledi. Ambulans istemine ise polisler tarafından engel olunduğunu ifade eden Ümit Özçelik, "O halde bir saat boyunca bekletildikten sonra ancak çocuklarının çabasıyla hastaneye götürülebildi. Ancak geç kalınmıştı. Günün her saati bulabilecekleri insanların evlerine sabahın 05.00'inde kapıları kırılarak, silah doğrultarak terör estirenlerdir; Edibe annemizin katilleri" diye konuştu.