Polis engelini aşan KESK’liler: AKP’ye boyun eğmeyeceğiz

KHK ile hukuksuz bir şekilde ihraç edilen ve işlerine geri dönmek için 69 haftadır eylem yapan KESK'liler, AKP'nin zulmüne boyun eğmeyeceklerini belirtti.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin OHAL ilanının ardından kamuda çalışan binlerce emekçi Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile hukuksuz bir şekilde ihraç edildi. İşlerini geri almak için 69 haftadır nöbet tutan kamu emekçileri bugün de polisin tüm engellemelerine rağmen Kadıköy Altıyol'da açıklama yaptılar. "AKP’nin memuru olmayacağız", "KHK’ler gidecek biz kalacağı" sloganını atan emekçiler, AKP zulmüne boyun eğmeyeceklerini, haklı mücadelelerinden asla geri adım atmayacaklarını vurguladı.

KHK’lerle ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için İstanbul’un üç noktasında eylem yapan KESK üyesi kamu emekçileri, polisin 10 gündür alanlara getirildiği keyfi yasağı tanımadı. Açtıkları "İşimizi geri alacağız" pankartı ve taşıdıkları, "Haksız, hukuksuz KHK ile ihraç edildim suçum: Çocuklar ölmesin demek" dövizlerle Eğitim-Sen 2 Nolu Şubesi’nden Altıyol'a yürüyen emekçilere, HDP milletvekilleri adayı Musa Piroğlu da destek verdi. Sloganlar eşliğinde Altıyol'a gelen emekçilerin önü polis tarafından kesildi.

DOĞAN: ASLA GERİ ADIM ATMAYCAĞIZ

Polis engellini aşan KESK’li emekçiler adına ilk konuşma yapan Dursun Doğan AKP’nin kararnameleriyle işlerinden atıldıkları hatırlatarak şöyle devam etti: "Bizler 69 haftadır haftanın dört günü Bakırköy, Kadıköy ve Kartal'da işimiz, ekmeğimiz için direniyoruz. Ancak 1 Haziran tarihinden bu yana keyfi uygulamalar sonucunda alanlar bize yasaklandı. Bu yasak keyfidir; bu yasak hukuksuzdur."

Bugün meydanlarda haktan ve özgürlüklerden bahseden siyasi partilere "Eğer siz bu ülkede emekçilere sahip çıkamazsanız, aldığınız oyun bizim için hiçbir kıymeti yok" diye seslenen Doğan, hak ve meşru mücadelenin bu alanlardan yürütüldüğünü vurguladı.

İşleri, aşları ve çocukları için direnirken, gözaltına alındıklarını, işkencelerden geçirildiklerini belirten Doğan, "Biz bu AKP’nin OHAL zulmünün tanıklarıyız. Biz bizzat bu zulmü yaşayanlarız. Biz bu mücadeleden asla ve asla geri adım atmayacağız. Meydanlarda olmaya, direnmeye devam edeceğiz. İşimiz, aşımız için AKP zihniyetini teşhir etmeye devam edeceğiz. AKP’nin zulmüne boyun eğmeyeceğiz" dedi.

SARI: POLİSLER SUÇ İŞLEDİ

Dursun Doğan’ın ardından söz alan ihraç edilen kamu emekçilerinden Mehmet Sarı, 69 hafta bu alanlarda emek ve onur mücadelesi verdiklerini vurguladı. "Bize alanları yasakladılar" diyen Sarı, geçen hafta 60 kamu emekçisinin keyfi bir şekilde gözaltına alındığını hatırlattı.

Gözaltılar ve tutuklamaların haklı mücadelelerini engellemeye yetmeyeceğini kaydeden Sarı şunları belirtti: "Bizleri vazgeçirebileceklerini mi sanıyorlar? Hayır biz gözaltına alınmaktan da tutuklanmaktan da korkmuyoruz. Biz ekmek kavgası veriyoruz. Bizim kavgamız seçimlere indirgenemez. Seçimlerden sonra da ekmek kavgamızı vermeye devam edeceğiz." Kendilerini gözaltına alan polislerin açıkça suç işlediğine de işaret eden Sarı, "Sözümü söylemekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.

KEYFİ YASAKLARI TANIMAYACAĞIZ

Konuşmaların ardından emekçiler adına açıklamayı KESK İstanbul Şubeler Platformu dönem sözcüsü Ata Esen okudu. KHK hukuksuzluğuna karşı direnmeye devam edeceklerinin altını çizen Esen, meşru eylem hattının dışında çıkmadıklarını ve kamu emekçileri olarak getirilen keyfi yasakları tanımayacaklarını vurguladı.