Polis, Gazeteci Yalçın'ı ölümle tehdit etti

Gazeteci Hakan Yalçın’ın kardeşi darp edilerek gözaltına alınırken, işkenceci polis amiri Yalçın’ı ölümle tehdit etti.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, sanal medya paylaşımları, Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) üzerinden cezaevindeki tutsaklara para gönderildiği gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında ev baskınıyla gözaltına alınan Özkan Yalçın’ın o sırada aynı evde bulunan kardeşi Gazeteci Hakan Yalçın polisler tarafından ölüm tehditlerine maruz bırakıldı. 3 saatlik arama sırasında Yalçın’ın anne ve babası da polis tarafından yere yatırılmak istendi.

Yalçın’ın kardeşi için eve gelen TEM ekibinin, 25 Ekim 2022’de gazetecilere dönük gözaltı ve tutuklama saldırısında, Gazeteci Yalçın’ı Wan’dan Ankara’ya getiren ekip olduğu öğrenilirken, o tarihte Esenboğa Havalimanı’ndan Ankara Emniyeti’ne götürülürken Yalçın’a silah dayayarak, “Seni öldüreceğim” tehditlerinde bulunan polis amirinin de ev baskınında yer aldığı belirtildi.

'KAFANA SIKACAĞIZ!'

Yargılandığı dava duruşmasında polis amirinin tehditlerini ve işkencesini teşhir eden Yalçın, amirin ev baskınında bu konuyu hatırlattığını ve “Ben silah çıkartırsam sıkarım. Senin kafana sıkacağız” şeklinde yeniden tehdit ettiğini anlattı.

Polislerin, baskın sırasında Yalçın’ın annesine de hakaretlerde bulunduğu, Alzheimer hastası yüzde 70 engelli baba Yalçın’a ise bağırdıkları aktarıldı. Polisler gözaltına alınan Özkan Yalçın’ın kafasını da defalarca duvara çarptı.

Ayrıca baskın sırasında birçok kitabın yanı sıra Gazeteci Yalçın’ın yargılandığı dava için hazırladığı savunmasına da el konuldu.

Yalçın Ailesi, işkence ve tehditlere karşı suç duyurusunda bulunacak.