Polis HDP'li Kılıçarslan'ı kaçırdı, tehdit etti

HDP Sincan İlçe Eşbaşkanı Fatma Kılıçarslan, Türk polisi tarafından kaçırılarak tehdit edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü, partinin Sincan İlçe Eşbaşkanı Fatma Kılıçarslan'ın kaçırılmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. HDP İl Örgütü binasında düzenlenen toplantıya, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ile siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı.

 Toplantıda konuşan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Perihan Pakize Sinemillioğlu, Kılıçarslan’ın gündüz saatlerinde işten çıkarken polisler tarafından kaçırıldığını ifade etti. 

'GÖZÜNÜ CERABLUS'TA AÇARSIN!'

Yaşadıklarını anlatan Kılıçarslan, 8 Eylül’de evine gitmek için işten çıktığını belirterek, “Biraz ilerledikten sonra beyaz bir araç arabasını önümüze kırdı, polis olduklarını ve ifade için beni karakola götüreceklerini söylediler. Ben avukatımı aramak istediğimde telefonuma el koyup beni arabaya bindirmeye çalıştılar. Ben yardım isteyince, etraftaki esnaflar yardıma geldi. Bir esnaf arabaya binip anahtarı aldı aracı harekete geçiremesinler diye. O kişiyi de darp etti polis. Ardından beni kaçıranlar bana yardıma gelenlere polis kimliklerini gösterdi. Ardından yardıma gelen insanları dağıtıp beni arabaya bindirdiler” diye anlattı.
Bu kişilerin yaklaşık 45 dakika boyunca kendisini arabada alıkoyduklarını dile getiren Kılıçarslan, tehdit ve hakaretlere maruz kaldığını anlattı. Kılıçarslan, kendisini kaçıran polislerin "Bundan sonra Ankara’yı sana dar edeceğiz. Bir dahaki sefere gözünü Cerablus’ta açarsın, bir dağ başında kendini çırılçıplak bulursun” sözleriyle tehditlerde bulunduğunu ifade etti.
Milletvekili Hatimoğulları da "Bu tehditlere kadın hareketi pabuç bırakmadı, bırakmayacak" dedi.