Polis şiddetine uğrayan gazeteciler: Özgür basın geri adım atmaz

Polis şiddetine uğrayan ETHA ve MA muhabirleri, "Özgür basın geri adım atmaz" dedi, halkı basını sahiplenmeye çağırdı.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), 3 Eylül’de Kartal Meydanı’nda gerçekleşen Adalet Nöbeti eylemini takip ettikleri sırada polis şiddetine maruz kalan Mezopotamya Ajansı (MA) Muhabiri Doğan Kaynak ile darp edilerek gözaltına alınan ETHA muhabiri Elif Bayburt, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Eyleme tutsak yakınları, ETHA Editörü Nadiye Gürbüz, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şube Başkanı Banu Tuna, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ile çok sayıda gazeteci katıldı.

ETHA muhabiri Elif Bayburt, halkın sesini duyurmak isteyen gazetecilerin sistematik olarak engellendiğini dile getirdi. Bayburt, "Biz sırtımızı korku duvarlarına değil sesini duyurmaya çalışan kadınların, işçilerin, Kürtlerin ısrarına yaslıyoruz. Hakikati yazmaya devam edeceğiz. Bu ülkede direnenler oldukça özgür basın da olmaya devam edecek. Herkese özgür basın emekçilerini sahiplenme çağrısı yapıyorum. Kendi sesinize sahip çıkın” şeklinde konuştu.

Polis şiddetine maruz kalan MA Muhabiri Doğan Kaynak ise "Şu anda da 16 arkadaşımız tutuklu ama hiçbir zaman geri adım atmayacağız, her zaman direneceğiz, bunu böyle bilin. İstediğiniz kadar engelleyin, annelerin açıklamasını takip edeceğiz ve işkenceyi teşhir edeceğiz” diye belirtti.

DFG Yönetim Kurulu Üyesi Nişmiye Güler, polisin basına yönelik saldırısının bir politika haline geldiğini vurguladı.

MKGP adına konuşan Diren Yurtsever de polisin bu uygulamalarının karşısında geri adım atmayacaklarını belirtti

HDP Milletvekili Musa Piroğlu da kamuoyunu özgür basını sahiplenmeye çağırdı.

Gazeteciler, adliyeye girerek polis şiddetine karşı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.