Polisten tutsak ailelerine saldırı ve gözaltı

Adalet Nöbetini sürdüren ailelere polis saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken, eylemde "Cezaevindeki ölümlerin sorumlusu iktidardır" mesajı verildi.

Hasta ve infazı yakılan tutsaklar için ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti, 28’inci haftasında Aksaray Meydanı’nda devam etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER) Eşbaşkanı Evin Genç, HDP Fatih İlçe Örgütü üye ve yöneticileri de eyleme katıldı.

Eylemi engelleyen polis, tutsak yakınlarına saldırdı. Polis saldırısında tutsak yakınlarından Aslı Calıhan, ANYAKAYDER Eşbaşkanı Evin Genç ile 3 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Polis, haber takibi yapan Mezopotamya Ajansı (MA) Muhabiri Rukiye Adıgüzel’e de şiddet uyguladı.

Tutsak yakını Kumri Akgül, polis saldırısına tepki gösterdi.

Bu sırada tutsak yakınları polislerce kalkanlarla ablukaya alındı. Haber takibi yapan Fersude Muhabiri Hayri Tunç, ARTI TV Muhabiri Meral Danyıldız, Gazeteci Zeynep Kuray ve MA Muhabiri Rukiye Güzel, polis şiddetine maruz kaldı. Gazeteciler, haber takibini engelleyen polise tepki gösterdi. Bu sırada polis, tutsak yakınları Kumri Akgül ile Cemile Çiftçi ve ismi öğrenilemeyen iki kişiyi daha gözaltına aldı. 

Bu keyfi uygulamayı ,  “Hasta tutsaklara özgürlük” sloganıyla protesto eden HDP Milletvekili Musa Piroğlu, meydanda yarım saat durma eylemi yaptı. Polis ablukasına alınan Piroğlu, hukuksuzluğun vardığı noktaya tepki gösterdi.

‘CİNAYETLERİN SORUMLUSU SARAYDAKİDİR!’

İktidarın bu saldırganlığı yaklaşmakta olan sürecin ne kadar sert geçeceğinin göstergesi olduğuna dikkat çeken Piroğlu, “Hapishanelerde  ölüme terk edilen hasta tutsaklarının sesi duyulmaması için bütün polisleriyle, bütün güçleriyle bize saldırmaya devam ediyorlar. Aysel Tuğluk, Mehmet Emin Özkan, Ekim Polat ve onlarca hasta tutsak   ölüme terk ediliyor. Sistematik bir cinayet işleniyor. Ve bu cinayetin bir numaralı sorumlusu bu hükümetin başındaki kişidir. Saraydakidir ve  Adalet Bakanı bu cinayetlerin temel sorumlusudur. Bilinmelidir ki sarayda saltanatla yıkılacak. Bilinmelidir ki burada  zulüm uygulayan polisler hepsi hesap verecek. Ve bilinmelidir ki bugün hasta tutsakların tutulduğu hücrelerin kokusunu hepsi tanıyacak” dedi.

‘CANIMIZDAN BAŞKA KAYBEDECEĞİMİZ BİR ŞEY YOK!’
Hasta tutsaklar tahliye edinceye kadar  mücadelenin süreceğinin altını çizen Piroğlu, “Sesimizi bu zulümle, zorbalıkla bastıracağını sananlar bilsin ki candan başka kaybedecek bir şeyimiz yok. Onların sarayı var. Onlardan korkan, onlar gibi olsun” vurgusunda bulundu.