Pülümür’de hayatını kaybeden 6 gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi, 4 Nisan 2018 tarihinde Dersim’in Pülümür ilçesinde hayatını kaybeden 6 gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG resmi sitesinde yer alan Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) açıklaması şöyle:

‘’11 Nisan 2018 tarihli açıklamamızda, 2-4 Nisan tarihleri arasında, Dersim’in Pülümür ilçesine bağlı Şehit Herbiji ve Şehit Hesen alanlarında işgalci TC ordusunun bir operasyon başlattığını ve gerçekleşen bu operasyonda gerilla güçlerimiz ile düşman birlikleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığı belirtmiştik. Erzurum Eyalet Komutanı Kemal Garzan (Medeni Sayılgan) arkadaşımızın öncülüğünde gelişen direniş, Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde kahramanlık destanı yaratan direnişe sahne olmuş ve 6 arkadaşımızın daha şehit düştüğünü kamuoyuna duyurmuştuk. İşgal TC devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşı fedaice savaşarak, son mermilerine kadar savaşan 6 arkadaşımızın kimlikleri savaş koşullarından dolayı tarafımızca yeni netleştirilmiştir.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Çekdar Mamkut
Adı Soyadı: Çekan Asus
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Ayşe – Nevzat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Nisan 2018 / Dersim

Kod Adı: Harun Munzur
Adı Soyadı: Maşallah Malazgirt
Doğum Yeri: Bingöl
Anne - Baba Adı: Fatma - Arap
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Nisan 2018 / Dersim

Kod Adı: Rojhat Guevara
Adı Soyadı: Özgür Uçucu
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Şekernaz - Ramazan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Nisan 2018 / Dersim

Kod Adı: Sipan Xelat
Adı Soyadı: Abdullah Korkmaz
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Gulazer - Celal
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Nisan 2018 / Dersim

Kod Adı: Soro Hazro
Adı Soyadı: Mehmet Rehber Çetin
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Ayhan - Muhsin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Nisan 2018 / Dersim

Kod Adı: Welat Redur
Adı Soyadı: Yakup Deniz
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Antika - Sadi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Nisan 2018 / Dersim

Şehit düşen her bir arkadaşımızın duruşu, Özgürlük Mücadelemizin yeni dönem direniş tarzının bir göstergesi olmuş ve düşmana Kürt halkının ne pahasına olursa olsun, devrimci fedai duruşunda asla vazgeçmeyeceğinin en net mesajı olmuştur. Bugün Kürdistan’ın dört parçasında gelişen direniş, şehitlerimizin fedai duruşu sayesinde daha da yayılmakta ve düşmanın gerillayı bitirme hayallerini kursağında bırakmaktadır. Apocu direnişin Kürdistan dağlarından ovalarına ve şehirlerine yayılan devrimci hamle ruhu bugün halkımızın temel savunma gücü olduğunu herkese açık ve net bir şekilde göstermektedir. Şehit düşen her bir canımız, halkımızın özgürlüğe olan bağlılığını ve PKK ile gelişen direniş geleneğinin asla teslim alınamayacağının ve asla yenilmeyeceğinin açık ve net ifadesi olmuştur. 2018 yılının devrimci hamlelerindeki fedai tarzının birer örneği olan her bir şehidimiz dost-düşman herkese Kürt Özgürlük Hareketinin kararlı duruşunu gösteren en somut gerçek olmuştur.

Fedaice savaşarak şehit düşen her bir arkadaşımızın kaybından dolayı başta şehit aileleri olmak üzere, tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideli olan halkımızı özgürleştirene kadar mücadelemize devam edeceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.''