PYD: Büroların kapatılması Kürdistan'a hizmet etmiyor

PYD, Tevgera Azadi bürolarının kapatılmasına tepki göstererek, bunun Kürdistan'a hizmet etmediğine dikkat çekti.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, Güney Kürdistan bölge hükûmetinin kararının ardından Tevgera Azadi ve RJAK bürolarının kapatılmasına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'DAR HAREKET ETMEKLE SONUÇ ALINAMAZ'

PYD'nin açıklaması şöyle:

"Ortadoğu’da, özellikle de Kürdistan’da köklü değişiklikler yaşanmaktadır. Yaşanan bu değişimler, birbirimize yönelmeden bölgenin istikrar ve hizmetini düşünmeyi gerektirmektedir.

Kürt halkının Ortadoğu’da terörü yok etme ve bölgesel reformlardaki rolü tüm dünyada ses getirmiştir ve hâlâ devam etmektedir. Kürtler, tüm gücüyle ve iradesiyle bölgeye dayatılan dogmatik zihniyetle mücadele etmeyi üstlenmiştir. Bu nedenle de Kürtlerin dar hareket etmesi, Kürdistan’ın parçalarında Kürdi olmayan kendi çıkarlarına göre hareket etmeleri ile komplolara karşı direnişin olamayacağını düşünüyoruz.

'ULUSAL BİRLİĞİN OLUŞTURULMASI GEREKİYOR'

Bölgesel güçlerin Kürtlere komplolar uyguladığı bir dönemde Kürdistan Ulusal Kongresi’nin gerçekleştirilmesi elzemdir. Tüm gelişmeler Kürt ulusal birliğinin oluşturulmasını getirmektedir. Ulusal birliğin oluşturulması için tüm komploların çürütülmesi gerekmektedir ve bu nedenle de tüm parti, topluluk ve yurtsever şahısların sorumluluk ruhuyla hareket etmesi gerekmektedir. Bu temelde Tevgera Azadiya Civaka Kurdistanê bürolarının Güney Kürdistan Bölgesel Hükûmeti tarafından kapatılmasının Kürdistan birliğine hizmet etmediğini belirtiyoruz. Ne sebeple olursa olsun, Kürtler sorunlarını siyasi yollarla çözüme kavuşturmalıdır.

'KÜRDİSTAN'IN ÇIKARI GÖZETİLMELİ'

PYD olarak Tevgera Azadiya Civaka Kurdistanê bürolarının kapatılmasının Kürdistan birliğine ve halkımıza, ayrıca Güney Kürdistan yönetimine hizmet etmediğini belirtiyoruz. Kürdistan ulusal çıkarlarının her şeyden önde tutularak, diyalog ve siyasi yollarla sorunların çözülmesi çağrısı yapıyoruz.”