QSD: 15 DAİŞ çetesi öldürüldü

Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında son 24 saatte yaşanan çatışmalarda 15 çete elemanı öldürüldü, çok sayıda askeri malzemede ele geçirildi.

QSD Basın İrtibat Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son 24 saatte yaşanan çatışmalara ilişkin açıklama yaptı. 

QSD açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi:

"Güçlerimiz Şafa beldesi çevresinde teröristlere karşı eylem düzenlemiş, yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu eylemde çok sayıda terörist öldürülürken savaşçılarımız yeni noktalar ele geçirmiştir.

Hamlenin bu cephesinde güçlerimiz bir kilometre ilerleme sağlamış ve 17 noktada üslenmiştir. Yaşanan çatışmalarda çok sayıda çete öldürülmüş, uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları teröristlere ait noktalara hava saldırısı düzenlemiştir.

Teröristler savaşçılarımızın mevzilerine, ağır ve orta silahlar ile insansız hava araçları kullanarak saldırıda bulunmuş, bu girişim güçlerimizce boşa çıkarılmıştır. Çatışmalarda insansız hava aracı düşürülmüş, teröristler kayıplar yaşamıştır.

Bu çatışma sonrası güçlerimiz arama tarama çalışması yürütmüş ve teröristlere ait silah ve cephanelere el koymuştur. Öte yandan özel ekiplerimiz, bölgeyi teröristler tarafından döşenen mayınlardan temizlemiştir.

Bölgede, bilançonun hazırlandığı ana kadar da çatışmalar devam etmiş bulunmaktadır.

Çatışmaların bilançosu:

-15 terörist öldürülmüştür.

-Teröristlere ait 4 adet M-16 tipi tüfek, bir adet BKC tipi tüfek, bir adet lav silahı ve 14,5 mm’lik doçka mermilerinin bulunduğu bir depoya el konulmuştur.

-Teröristlere ait 20 nokta, bir mayın imalathanesi, 2 adet bomba yüklü araç, bir adet havan, 3 mayın ve patlayıcı deposu ile insansız hava araçlarının kumanda edildiği bir nokta imha edilmiştir.

-Uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları 28 hava saldırısı düzenlemiştir.”