QSD, 3 günde binden fazla sivili kurtardı

QSD, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin 3 günlük bilançosunu açıkladı. Açıklamada, binden fazla sivilin DAİŞ'ten kurtarıldığı bilgisi verildi.

QSD Basın İrtibat Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Bitirme Aşaması’nda son 3 günlük savaş bilançosunu açıkladı.

'ÇOK SAYIDA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ'

QSD'nin açıklaması şöyle:

“DAİŞ terör örgütüne karşı Derazor’un doğusunda devam eden Terörü Bitirme Savaşı’nda, DAİŞ’li teröristler, panzerler ve doçka tipi silahlarla savaşçılarımızın bulunduğu noktalara saldırılar gerçekleştirmiştir. Savaşçılarımızın karşılık vermesiyle başlayan şiddetli çatışmalarda bir panzer imha edilmiş ve çok sayıda terörist öldürülmüştür. Bununla birlikte uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları teröristlerin noktalarını hedef almış ve imha etmiştir.

Bir başka cephede yaşanan çatışmalarda ise 20’den fazla terörist öldürülmüş, bir  adet doçka tipi silah imha edilmiştir. Ayrıca teröristlere ait bir araç ve doçkaya da el konulmuştur. Savaşçılarımız 1 km ilerleme kaydetmiş ve 18 yeni noktada üslenmiştir.

Teröristlerin ağır silahlar, panzerler ve havanlarla güçlerimize ait noktalara gerçekleştirdiği saldırılara, güçlerimiz karşılık vermiş, böylece saldırıda bulunan terörist grubun tamamı öldürülmüş, silahları ve araçlarını imha edilmiştir. Uluslararası koalisyon uçakları da teröristlerin bulunduğu merkezleri, noktaları ve araçları hedef almıştır.

'YENİ NOKTALARDA KONUMLANDIK'

Hecîn cephesinde de savaşçılarımız ile DAİŞ’li teröristler arasında yoğun çatışmalar yaşanmış, teröristler bu çatışmalarda her çeşit silah ve panzer kullanmıştır. Birkaç saat devam eden çatışmalarda teröristlerin savunma hattı kırılmış, çok sayıda terörist öldürülmüş, bununla birlikte güçlerimiz 3 kilometre ilerlemiş ve 61 yeni noktada konumlanmıştır. Burada da uluslararası koalisyon uçakları grup halinde bulunan teröristleri hedef almış ve teröristlerin takviye hattını kesmiştir.

Öte yandan savaşçılarımız, teröristlerin 40 panzer ve doçka monteli araçla gerçekleştirdiği saldırıya karşılık vermiş, çatışmalarda 11 terörist öldürülmüş, çok sayıda araç imha edilmiştir.

Tüm cephelerde aralıklarla çatışmalar yaşanmaktadır.

'BİNDEN FAZLA SİVİL KURTARILDI'

Ayrıca savaşçılarımız aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binden fazla sivili savaş alanından çıkarma fırsatı bularak onların güvenli alanlara geçişini sağlamış ve temel ihtiyaçlarını karşılamıştır."

BİLANÇO

Açıklamada, bilançoya ilişkin de şu bilgiler verildi:

*Koalisyon uçaklarının saldırı sayısı: 115

*Öldürülen terörist sayısı: 228

*3 buldozer, 7 doçka, 2 adet havan kaidesi, 6 askeri araç, 7 motosiklet ve bir adet anti-uçak tipi silah imha edilmiştir. Bununla birlikte teröristlere ait 35 savunma üssü, teröristlerin kaldığı 23 nokta ve bir merkez imha edilmiştir."