QSD: Türk devleti sivil konvoyu bombaladı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), 22 Şubat’ta Efrin direnişine destek amacıyla gelen sivil konvoyunun hedef alındığını belirtti.

QSD açıklamasında, Türk devletinin DAİŞ barbarlığını geride bıraktığı belirtildi ve sivillerin hedef alınmasına ilişkin ilgili kurumlara soruşturma çağrısında bulundu.

QSD açıklaması şöyle:

“Efrin halkımızın işgalcilere karşı direniş ısrarı artarken, işgalci Türk devleti ve çetelerinin de sivillere yönelik terörü ve barbarlığı da sürüyor.

22 Şubat’ta Çağın Direnişi’ne destek olmak ve terör vahşetini kınamak için Kuzey Suriye’deki tüm kesimlerin olduğu bir sivil konvoy Efrin’e geldi.

Türk devleti ve çeteleri Efrin’e gelen konvoyu doğrudan top atışlarına tuttu ve bir genç şehit oldu, 12 yurttaş da yaralandı.

Her zamanki gibi hakikatleri tersine çevirmeye çalışan Türk devleti yetkilileri ekranlara çıkarak konvoyun sivil değil, askeri olduğunu iddia ediyorlar. Bu iddialar Türk cumhurbaşkanı ve Türk ordusu komutası tarafından ileri sürüldü.

Herkes, tüm basının gözleri önünde geçen konvoyda sivillerin olduğunu biliyor. Sivil konvoyun Türk devleti tarafından bombalanmasının sivillere karşı barbarlığını bir kez daha göstermektedir. Türk ordusunun sivilleri öldürmesi ve cenazelerle oynaması DAIŞ barbarlığını bile geçmektedir.

Tüm kamuoyuna ve ilgili kurumlara Türk devletinin suçlarına ilişkin soruşturma başlatması çağrısı yapıyor, QSD olarak soruşturmada yardımcı olmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz.”