Rakka Sivil Meclisi Eşbaşkanı ANF’ye konuştu

Rakka Sivil Meclisi Eyn İsa'da 14 kişilik yönetimle ilan edildi. Eyn İsa’da bugün 14 kişiden oluşan yönetim ve eş başkanları ile birlikte Rakka Sivil Meclisi ilan edildi. Birçok misafir ve bölgenin ileri gelenleri toplantıya katıldı.

Meclis Eş Başkanı olarak seçilen Mehmûd el Şewax Alborsan, ANF’ye konuştu. Alborsan, “Başlıca görevimiz Rakka’ya hizmettir. Rakka’daki halkımızın neler çektiğini iyi biliyoruz, o yüzden biraz sabretmeliler. Yakın zamanda özgürleşecek ve meclisimizi güçlendireceğiz. İşte o zaman her soruna cevap olacağız” dedi.

Alborsan, Suriye’nin durumuna ilişkin ise, “Umut ediyorum ki yakında Suriye huzura kavuşacak ve bölge halkı olarak kendimizi yöneteceğiz” dedi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Eş Sözcüsü de Rakka Meclisi için “Sonuna kadar meclise yardımcı olacağız. QSD güçleri olarak söz veriyoruz ki Rakka’yı özgürleştireceğiz ve yönetimi Rakka Sivil Meclisine devredeceğiz” dedi.

QSD Eş Sözcüsü Telal Silo, “Nasıl ki Girê Spî, Sirîn ve Minbic'i özgürleştirdikten sonra yönetimi sivil meclislere devrettiysek, Rakka için de aynısı yapacağız” dedi.

'DEMOKRATİK SURİYE' VURGUSU

Bölge ileri gelenleri de komitelerde yer aldı. Bunlardan biri de Şêx Omer Xemrî. Şêx Omer, bölgedeki büyük aşiretlerden biri olan Wildan aşiretinin reisi. Kendisi Halkla İlişkiler Komitesinde yerini aldı. Şêx Omer, QSD güçlerine teşekkür edip, “Bugün şehitlerin emeği sayesinde aydın gelecek, demokratik Suriye ve çetelerden arınmış bir Rakka için burada toplanmış bulunmaktayız. Ve bu toplantımız demokratik Suriye’nin temeli olacak” diye konuştu.

Suriye’nin her yerinden gelen misafirlerin katılımıyla toplantı devam ediyor.