Rakka Sivil Meclisi Kuruluş Toplantısı'nın sonuç bildirgesi

 Rakka Sivil Meclisi Kuruluş Toplantısı'nın sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede, alınan kararlar da maddeler halinde sıralandı.

Rakka Sivil Meclisi Kuruluş Toplantısı'nın sonuç bildirgesi açıklandı. Eş başkanların seçilmesi ve komitelerin oluşturulmasının ardından sona eren toplantının sonuç bildirgesi MSD Üyesi Ömer Aluş tarafından okundu.

Bildirgede şu hususlara dikkat çekildi:

“Rakkalı çok sayıda kanaat önderi, siyasetçi ve aydın 18 Nisan’da toplanarak özellikle Rakka başta olmak üzere Suriye’deki gelişmeleri değerlendirmiş ve bölgenin, diktatör sistemlerin izlediği siyaset ve çete grupları yüzünden yıkıma doğru sürüklendiğini göz önünde bulundurmuştur.

Özgür ve eşit bir toplum inşası için demokratik, çoğulcu ve anti merkeziyetçi bir sistem oluşturulmalı; demokratik ulus temelinde halkların kardeşliği ve ortak yaşam yapılandırılmalıdır.

Bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için; kent kurtarıldıktan sonra toplumsal adalet, hizmet, sağlık, savunma, eğitim, kadın, gençlik ve basın-yayın alanlarında halkın kendi işlerini yürütmesi için katılımcılar tarafından ‘Rakka Sivil Meclisi’ kurulmuştur.

Meclisin ilanıyla beraber Leyla Mustefa ve Mehmûd Bersan, eşbaşkan olarak seçilmiştir."

KARARLAR

Toplantıda alınan kararlar ise bildirgede şöyle açıklandı:

-Göçmen konumuna düşen kent halkının topraklarına geri döndürülmesi ve kent halkı içerisinde birlik, beraberlik ruhunun geliştirilmesi.

-Kentte savunma çalışmalarının güçlendirilmesi.

-Kentin tamamen kurtuluşunun ardından meclisin yeniden yapılandırılarak, bütün bölge halklarını kapsayacak hale getirilmesi.

-Kadınların ve gençlerin toplumda öncü rol alması.

-Kent ve çevresinde örgütlenme çalışmaları için meclisler inşa edilmesi.

-Savaştan zarar gören kurum ve kuruluşların yeniden aktif hale getirilmesi.

-Rakka Sivil Meclisi, Fırat’ın Gazabı Hamlesi’yle birçok fedakarlığa imza atan QSD savaşçılarına teşekkür eder.

-Rakka tamamen kurtarılana kadar, meclise ait bina geçici olarak Eyn Îsa kasabasında bulunacaktır.

-Rakka Sivil Meclisi, Suriye’nin bütün bölgelerinde, halkların kardeşliği ve ortak yaşamı inşasına destek olacaktır.

Katılımcılar kentin özgürlük, eşitlik ve demokrasi temelinde yeniden inşası için uluslararası topluma, Rakka halkına destek olma çağrısında bulunmuştur.

Yaşasın Demokratik, Çoğulcu ve Anti Merkeziyetçi Suriye

Kahrolsun Terör ve Diktatör Sistemler

El ele vererek Rakka’yı halkların kardeşliği ve ortak yaşamının en iyi örneği haline getireceğiz.

Rakka Sivil Meclisi olarak, meclisin oluşumunda yer alan herkese teşekkür ediyor ve umuyoruz ki bütün kanaat önderleri ve şahsiyetler meclisimizde yer alır.”