GÖRÜNTÜLÜ

Rakka yolundaki savaşçılar: DAİŞ bitene kadar durmayacağız

Fırat'ın Gazabı Hamlesi'ne katılan savaşçılar, DAİŞ çetelerinin kökünü kurutana kadar durmayacaklarının mesajını verdi. Savaşçılar halkın Newroz'unu da kutladı.

Fırat'ın Gazabı Hamlesi'ndeki YPG ve QSD savaşçıları, Rakka hamlesi ve yaklaşan Newroz üzerine ajansımıza konuştu...

YPG Savaşçısı Nemrud, bir süredir Melha cephesi üzerinden hamleye başladıklarını, hamlenin şimdiye kadar başarılı ilerlediğini ve halkın da onları iyi karşıladığını, ayrıca herkesin Newroz bayramını kutladığını dile getirdi. 

Egit Serêkaniye adındaki YPG'li de şunları söyledi: "Biz çetelerden Rakka Dera Zor gibi çok stratejik alanları aldık. Fırat Suyu'nun yanında çok sayıda köyü aldık. Hamlemiz devam ediyor. Yaklaşan Newroz bayramını da tüm halkımıza kutluyoruz. Ve bu Rakka hamlesini de tüm şehitlere armağan ediyoruz.” 

'ÇETELER SURİYE'DEN SÖKÜLENE KADAR...'

YPG, YPJ ve QSD öncülüğünde Fırat'ın Gazabı Hamlesi'nin devam ettiğini belirten Serhat adındaki YPG savaşçısı da şöyle konuştu: "Hamlemiz büyük bir fedakarlık ve ısrarla devam ediyor. Dera Zor alanına yaklaştık. Hırıstiyan, Asuri ve tüm Suriye halklarının yaklaşan Newroz bayramını kutluyoruz. Gelecek yıl Newroz bayramını inşallah hep birlikte barış içinde kutlayacağız. Bizler çetelerin kökü tüm Suriye’den sökülene kadar savaşacağız.” 

Ebu Heya adındaki QSD savaşçısı da şunları dile getirdi: "Şimdiye kadar birçok alanı özgürleştirdik. Rakka’ya doğru ilerliyoruz. Nerede savaş varsa biz orayı özgürleştireceğiz. Çünkü bizim işimiz halkların kardeşliğidir. Tüm Suriye'de nerede savaş varsa biz oraya gideceğiz. Sadece Suriye'de değil, her yerde olacağız. YPG, YPJ ve asayiş gücüne teşekkür ediyoruz. Bu çetelere karşı silah kaldırıp savaşan herkese teşekür ediyoruz."

'ÇOK SAYIDA KÖYÜ ALDIK'

Diğer bir QSD savaşçısı da QSD, YPG ve YPJ'ye teşekkür etiğini, köylülerin onları büyük bir sevinçle karşıladıklarını ve şimdi hepsi evlerinde barış içinde yaşadıklarını dile getirdi. 

Savaşçı Demhat Hesekê de şunları söyledi: "Bizler şimdi Cezra köyündeyiz. Biz halkımızı özgürleştirmek için buraya geldik. Arkadaşlarımızın morali çok yüksek. Şimdiye kadar çok köy aldık. Çetelerin hepsini buradan çıkardık. Diğer yerleri de onlardan temizleyeceğiz. DAİŞ Suriye topraklarında nereye giderse gitsin peşinde olacağız ve onu bitirene kadar durmayacağız.”