Piroğlu: Rejim oylaması yapılacak

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, bu seçimde aslında bir hükümet değişikliği değil, bir rejim oylaması yapılacağını söyledi.

Bu zorba düzeni devirip yerine yenisini kurmanın önemini vurgulayan HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, “Bu yüzden diyoruz ki; önce Erdoğan'ı durduracağız ama sonra yenisini kurmak için Yeşil Sol Parti’nin Meclis’e en güçlü potansiyelle girmesini sağlayacağız” dedi. 

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ve HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, ANF’ye konuştu. En kritik seçimlerinden birine hazırlanıldığını belirten Piroğlu, şunları söyledi: “Bu seçimde aslında bir hükümet değişikliği değil, bir rejim oylaması yapılacak. Ya Erdoğan kalacak ve sandık marifetiyle hükümet değiştirme koşulları ortadan kalkacak; insanların enkaz altında, doğal afetlerde yıkıma uğradığı, sömürü ve örgütsüzlüğün doruk yaptığı; kadınların bütün haklarının yok edildiği bir sosyal ve sınıfsal çöküntünün içinde kalacağız ya da buna topyekun dur diyeceğiz.”

MECLİS’E GÜÇLÜ YEŞİL SOL

İkili bir süreç yaşandığını görmek gerektiğini kaydeden Piroğlu, şöyle devam etti: “Bu saltanatı, bu zorba düzeni devireceğiz ama yerine yenisini kurmamız gerekiyor. Bu yenisinin kurulmasında emekçiler, yoksullar, ezilenler, kadınlar söz sahibi olamazsa ne yazık ki eskinin bir tekrarıyla yüz yüze gelme riskimiz var. Bu yüzden diyoruz ki; önce Erdoğan'ı durduracağız ama sonra yenisini kurmak için Yeşil Sol Parti’nin Meclis’e en güçlü potansiyelle girmesini sağlayacağız. Biz Yeşil Sol Parti içindeyiz. Bu bir gereklilik olarak ortaya çıktı. Onunla beraber bu Meclis’e gireceğiz ve orada halkın sesini en güçlü şekilde dile getirmeye de devam edeceğiz.”

BURADAN GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ

Bu iktidarın yıkılmaya yüz tuttuğunu herkesin gördüğünü ama bırakıp gitmeyeceğine, başka hamleler yapacağına dair kaygılar olduğuna işaret eden Piroğlu, şunları altını çizdi: “Bu yüzden benim bütün halk kitlelerine çok açık çağrım var; biz istersek hiç kimse bize hiçbir şey yapamaz. Biz engel olabilecek güce sahibiz. Yeter ki milyonlar, kendi iradesine sahip çıksın. Dünyada bunu bütün örnekleri var, halk kitleleri kendi iradelerine sahip çıktığında önlerine getirilen bütün oyunları bozmayı becerdi. Biz, bizim kazanacağımıza inanıyoruz, buradan güçlü çıkacağız.” 

BİRLİKTEYİZ, BİRLİKTE KAZANACAĞIZ

HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu ise seçimler yeni bir başlangıcın dönüm noktası olabileceğini belirterek, şunları söyledi: “Yeni bir yaşam mümkün diyerek, demokratik cumhuriyetin temellerini atabiliriz. 21 yıldır halklarımızın çektiği zulme, talana, ranta hayır diyeceğiz. Başta Kürtlere karşı sürdürülen amansız savaşa, hayır diyeceğiz. Kadınların, gençlerin, emekçilerin, işçi sınıfının bu diktatörlükten bir an önce kurtulması için seçime gidiyoruz. Buradayız, birlikteyiz, birlikte kazanacağız. Yeşil Ve Sol partiye ‘Evet’ diyerek birlikte değiştireceğiz.”