RFI: Türk devleti meyve-sebze tüccarına döndü

Türk hükümetin açtığı meyve-sebze pazarları, dünya medyasında da yer buldu.

15 dilde yayın yapan Fransız RFI radyosu, “Türk devleti enflasyona karşı meyve ve sebze tüccarı haline geldi” başlığı altında bu duruma dikkat çekti.

İstanbul ve Ankara gibi iki büyük kentte belediyelerin, açtığı pazarları hatırlatan RFI, hükümetin yerel seçimler öncesi tepkileri yatıştırmaya çalıştığını belirtti.

Türk hükümetinin “enflasyona karşı mücadele” adı altındaki bu girişiminin en az 31 Mart yerel seçimlerine kadar devam edeceğine işaret eden RFI, uzun kuyrukların oluşturduğu görüntülerin önüne geçmek için internet üzeri satışların da öne çıkarıldığını kaydetti.

RFI, “Sosyal ağlarda binlerce kez paylaşılan görüntüler hükümete karşı dönme riski taşıyor” yorumunda bulundu. Radyo, üç kilo sebze alabilmek için bazen üç saat kuyrukta beklemek gerektiğine dikkat çekerek, “Türkiye’deki bu görüntüler başka görüntüleri de hatırlatıyor” diyerek, 1970’li yılların sonlarında yaşanan durumu hatırlattı.

RFI, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce 1970’li yıllara ait görüntüleri kullanarak, ekonomik kalkınmadan dem vurduğunu da hatırlattı. RFI, ayrıca Türkiye vatandaşlarının sosyal ağlarda Türk hükümetinin medyayı bu uygulama için kullanmasını da eleştirdiğine dikkat çekti.