Riha’daki tutuklamalar protesto edildi

Riha’nın Pirsûs ilçesinde ev baskınları ardından 23 kişinin tutuklanması TJA, HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti tarafından protesto edildi.

27 Mart'ta yapılan ev baskınlarında aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe eşbaşkanlarının da olduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı. "Örgüt üyesi olmak" ve "örgüte finans sağlamak" iddialarıyla gözaltına alınan 23 kişi 31 Mart günü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Tutuklamaları protesto etmek için Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi protesto eylemine katıldı.

HDP Riha Milletvekili Ömer Öcalan, tutuklanan arkadaşlarının sadece siyasi parti çalışmaları yürüttüğünü belirterek “Arkadaşlarımız muhalefet yapıyorlardı. Fakat büyük bir oyun ve komployla yıllar önce yapılan siyasi faaliyetler nedeniyle operasyon çekiliyor. Adeta bir tiyatro sergiliyorlar. Asıl görevleri bu şehri yönetmek ve bu şehrin güvenliğini almak olan kurumlar, siyasi parti faaliyetlerimizi engellemek istiyorlar” dedi.

TEM şubenin operasyon yapmadan önce dosyayı alacak olan savcıyı ve hakimi özel olarak ayarladığını ve ardından operasyon yaptığını söyleyen Öcalan, şunları ekledi: “Hepsini denk getirdikten sonra operasyon yapıyor. TEM, arkadaşlarımıza, ‘Biz iyi oynarız’ diyor. Bunu açık bir şekilde söylüyorlar. Şimdi biz hukuka, adalete nasıl güvenelim? Bu adaletin bu kente yürümediğine inanıyoruz. Eğer adalet olsaydı Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar iki yıl boyunca adliye önünde adalet aramazdı. Adalet sarayı adalet dağıtsaydı, insanları öldürenleri hâkim karşısına çıkarırdı. Biz bunları kabul etmeyeceğiz. Asla baskılara boyun eğmeyeceğiz.”