'Roboskî için rahat uyumayacak ve uyutmayacağız!'

Roboskî Katliamı’nın 126’ncı ayında yapılan açıklamada, "Roboskî için rahat uyumayacak ve uyutmayacağız" mesajı verildi.

 

Şırnak’a bağlı Roboskî köyünde, 28 Aralık 2011 tarihinde Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 19’u çocuk 34 kişinin katledilmesinin 126’ncı ayına dair Roboskî İçin Adalet Girişimi, basın açıklaması düzenledi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde yapılan eylemde, “Katiller Bulunsun! Roboskî Bir Daha Asla” pankartı açıldı.
 
Roboskî İçin Adalet Girişimi’nden Tanju Gündüzalp, katliam soruşturmasının takipsizlikle kapatıldığını hatırlatarak, “Roboskî Katliamı'nın üzeri yürütme, siyaset, sivil yargı, askeri yargı ve uluslararası hukuk el birliğiyle, cezasızlık ve adalete ulaşmadan kapatılmaya çalışıldı, çalışılıyor” dedi.
 
'DEMOKRASİ VE ADALETİN SINIRI ROBOSKÎ'DİR'

Roboskî Katliamı’nın devletin sorumlu olduğu katliamlardan yalnızca biri olduğunu söyleyen Gündüzalp, “Devletin de demokrasinin de sınırı Roboskî’dir. Çözümün de sınırı Roboskî Katliamı'dır. Dünün eşiği Roboskî ise yarın katliamların tekrar etmesinin ve çözümün yeniden kurulabilmesinin eşiği de Roboskî’dir. Sınırlara inatla karşı çıkmanın ve barışa giden yolun da sınırı; Roboskî için adalettir” dedi.
 
Gündüzalp, Türk yargısının ezilenlerden, katledilenlerden, mağdurlardan değil egemenden yana olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Biz, adalet arayışının, bir arada ve barış içerisinde yaşamanın tarafıyız. Devlet ve iktidar şiddetine karşı, Roboskî ve tüm katliamlar için adaleti talep etmek adına, özgürce, engelsizce bir araya geleceğimiz, adaleti sağlayacağımız ve sistemin kendi cezasızlığını bitireceğimiz güne kadar yataklarımızda rahat uyumayacağız, uyutmayacağız da. Bu topraklarda barış ve adaletin yolu mutlaka ve önce Roboskî’den geçecektir. Roboskî bu toprakların utancı, kanayan yarası ve adalet arayışıdır.”