Rojava’ya saldırılar Qoser’de protesto edildi

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ilçesinde protesto edildi.

HDP Qoser’de düzenlediği açıklama ile Kuzey ve Doğu Suriye’ye yapılan saldırıları protesto etti.

Qoser (Kızıltepe) İlçe Örgütü binası önünde toplanan kitle Türk polisi tarafından ablukaya alındı.

Eylemciler polis ablukası altında sık sık “jin, jiyan, azadî", "Kobanê düşmeyecek" ve "bijî berxwedana Kobanê" şeklinde sloganlar attı.

Eylemde bir konuşma yapan HDP Milletvekili Hasan Özgüneş, “Bu durum faşizmdir. Var olan faşizm AKP ve MHP eliyle sürdürülüyor. Savaşa karşı sessimizi yükselteceğiz. Geleceğimiz, özgürlüğümüz için demokrasi ve emekçiler için direneceğiz. AKP-MHP’nin hiçbir zulmü bizi engelleyemez. Sonuna kadar direneceğiz. Faşizm ve savaşla bizleri bitiremezsiniz. O yüzden aklınızı başınıza alın” dedi.

Eylemde konuşan BDP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Türkiye’nin emperyalist güçlerle birlikte Kürtlerin bütün kazanımlarını yok etmeyi amaçladığını söyledi.

Aydeniz, “Önceliğimiz Başûr ve Rojava’da süren saldırıların durdurulmasıdır. Son 7 yıldır kentlerin yıkımından ağaç kıyımına, katliamlara kadar birçok şey yapıldı ama politikalarında başarılı olamadılar. Bugün de kimyasal silah kullanıyorlar. Emperyalist güçlerle birlikte Kürtlerin kazanımlarını yok etmeyi amaçlıyorlar” şeklinde konuştu.