Rojhilat ve İran'da direniş 5. ayına giriyor

Doğu Kurdistan ve İran’da halkın başlattığı eylemler devletin tüm baskı ve zulmüne rağmen 5’inci ayına giriyor.

Jina Emînî'nin işkence edilerek katledilmesinin ardından Doğu Kurdistan ve İran’da başlayan halk isyanı, İran devletinin tüm katliam ve gözaltı operasyonlarına rağmen devam ediyor. Direnişler, bugün 5’inci ayına giriyor.

HALKTAN ÖĞRENCİ VE İŞÇİLERE KADAR HERKES EYLEMDE

Tahran’ın 8 ilçesinde halk, balkonlarda İran devletine karşı sloganlar atarak amaçlarına ulaşana dek eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Aynı vakitlerde üniversite öğrencileri de protesto eylemleri gerçekleştirdi.

Zencan ve Mahşehir kentlerinde de grevler gerçekleştirildi. İşçiler, iş koşullarının düzeltilmesini istedi.

Ciwanro’da geçtiğimiz hafta gözaltına alınan 50 kişinin isimleri açıklandı. Sine, Seqiz, Dêwlan, Bokan ve daha birçok kentte gözaltı operasyonları devam ediyor.

Tüm gözaltı girişimlerine rağmen eylemler devam ediyor. Katledilenler için düzenlenen anma törenleri kitlesel bir şekilde karşılanıyor. Yine gözaltına alınan bir grup protestocunun daha cezası açıklandı.

EN AZ 500 KİŞİ KATLEDİLDİ

Protesto gösterilerinin başladığı günden bu yana en az 500 kişi İran devleti güçlerince katledildi. Katledilenlerden 120’si Kürt. Gözaltına alınan on binlerce kişiden 112’sine idam cezası verilirken, 4 kişinin idam cezası infaz edildi.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Doğu Kurdistan ve İran halkının direnişini sahiplenmek bugün amacıyla büyük bir miting düzenlenecek.