Roma'da konuşan Enver Müslim: Projemiz komünlere dayalıdır

İtalya’daki Demokratik Kofederalizm konferansında konuşan Fırat Bölgesi Enver Müslüm, Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu’nun işleyişi ve örgütlenmesi hakkında bilgi verdi.

Başkent Roma’da Cuma günü başlayan üç günlük konferansın son gününde “Ademimerkeziyetçilik, demokratik konfederalizm ve belediyecilik” başlığı altında düzenlenen panele Fırat Bölgesi Eşbaşkanı Enver Müslim de katıldı.

Müslim, Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu’nun yedi bölgeden oluştuğunu belirterek, bölgedeki örgütlenmeden bahsetti.

Müslim, “Örneğin Fırat Bölgesi’ndeki Kobanê kantonunda 548 komün bulunuyor” dedi. Fırat Bölgesi’nin genelinde ise 890 komünün var olduğunu ifade eden Müslüm, ayıca onlarca meclisin kurulduğunu belirtti.

Sağlık, eğitim, savunma ve daha bir çok alandaki örgütlenme modelini anlatan Müslim, “Bizim projemiz, komünlere dayalıdır” dedi.

Müslim, halen eksiklikleri olsa da bu stratejik proje ile herkesin komünlere katılarak, toplumun yürütülmesinde yer aldığını ve bu sayede de demokratik bir ulus hedefine ulaşmaya çalışıldığını belirtti.

Aynı panelde konuşan Cizre Belediyesi eski eş başkanı Leyla İmret, Türk devletinin Kürtlere karşı çöktürme planına dikkat çekerek, Sur, Cizre ve Nusaybin’deki katliamları hatırlattı.

İmret, darbe mekaniğinin devreye konulduğunu belirtirken, HDP’li belediyelere yönelik kayyum darbesine işaret etti.

İmret, Kürtçe konuşmasında HDP’nin eşbaşkanlık sistemi ve HDP’li belediyelerdeki kadın faaliyetlerini anlatırken, “Biz demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü bir belediye için çalışma yürüttük” dedi.

“Kayyumları ülkemizden çıkaracağız” diyen İmret, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerine dikkat çekerek konuşmasına son verdi.

İmret, “Öcalan’ın özgürlüğünün toplumun özgürlüğü ve kalıcı bir barışın yolunu da açacağına” olan inancını dile getirdi.