RSF: Anter davasında zamanaşımı büyük endişe yarattı

Musa Anter’in katledilmesine ilişkin yarın görülecek davasına dikkat çeken RSF, zamanaşımı süresinin işletilmesinin Türkiye'nin basın özgürlüğü ortamına daha fazla zarar vereceği uyarısında bulundu.

Kürt bilge Apê Musa’nın 20 Eylül 1992'de katledilmesine ilişkin dava yarın görülecek. Duruşmada mahkeme heyeti zaman aşımından davayı düşürebilir. 

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), twitter hesabından yaptığı paylaşımda davaya dikkat çekti.

Paylaşımda, “Türkiye, gazeteci Musa Anter'i öldürenleri cezasız bırakmanın eşliğine geldi. 15 Eylül'deki son duruşmada mahkeme, davayı zamanaşımından bir gün sonraya erteledi. Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), yetkilileri, bu vahşi cinayetin faillerine karşı harekete geçmeye çağırıyor ve zamanaşımı süresinin işletilmesinin Türkiye'nin basın özgürlüğü ortamına daha fazla zarar vereceğini vurguluyor. Musa Anter davasının zamanaşımının bir gün sonrası olan 21 Eylül'e ertelenmesi büyük endişe yarattı. Bu vahşi cinayetin 30. yıl dönümünde, gazetecilere yönelik şiddetin cezasız kalmasına müsamaha gösterilmeyeceğine dair net bir sinyal gönderilmelidir” denildi.