Rusya’da 15 Şubat Komplosu protesto edildi

Rusya’da yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük Uluslararası 15 Şubat Komplosu'nu protesto etti.

Ddıgey Özerk Cumhuriyeti'nde faaliyet yürüten Adıgey Kürt Kültür Merkezi öncülüğünde bir araya gelen Kürdistanlılar, 15 Şubat komplosunu kınadı.

Adıgey Kürt Kültür Merkezi önünde bir araya gelen Kürdistanlılara konuşan Adıgey Kürt Kültür Otonomisi Eş Başkanı Nazê Broyeva, şunları söyledi: ‘‘Türk devleti Önderliğimizin fikirlerinden ve onun öncülük ettiği halk kitlesinden korktuğu için tecrit uyguluyor. Şu an İmralı Adası'ndaki sistem dünyanın hiçbir yerinde yok. Tecrit içinde tecridin yaşandığı en ağır koşullarda Önderliğimiz halkların özgürlük umududur. Sadece Kürtler değil, tüm halklar Öcalan’ın özgürlüğü için seferber olmalıdır. Öcalan’ın özgürlüğü hepimizin özgürlüğüdür."

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Rusya Üyesi Feyzo Hüzeyin ise şunları ifade etti: "Her birimiz Öcalan’ın özgürlüğü için seferber olmalıyız. Önderliğimiz 19 yıldır çok ağır koşullar altında İmralı zindanında tek başına büyük bir irade ve mücadeleyle hep yolumuzu aydınlattı. Kürt halkı bulunduğu her alanda Öcalan’ın özgürlüğü için mücadeleyi yükseltmeli."

SARATOV

Saratov kent merkezinde bulunan Vavilov Meydanı'nda yapılan eyleme ise asayiş güçleri sınırlı bir kitlenin katılmasına izin verdi.

Kurum temsilcileri ile Saratov Halklar Dairesi Başkanı ve farklı kurum temsilcileri de eylemde hazır bulundu.

Saratov Kürt Kültür Otonomisi Eş Başkanı Yakup Hamidov, eylemdeki konuşmasında, "15 Şubat Kürtler için kara bir gündür. 1999 yılında bugün uluslararası güçler Kürtlere karşı birleşti. Önderliğimizi dünyada eşi benzeri olmayan bir komployla faşist Türk devletine teslim ettiler. Kürt halkı bu komploda rolü olan devleti biliyor ve onları hiç affetmeyecektir" dedi.

Saratov Halklar Dairesi Başkanı Zuev Aleksandr Pulatoviç de 15 Şubat Komplosu'nu kınadı ve eyleme destek verdi.

NOVİALEKSANDROVSKİ

Stavrapol kentine bağlı Novialeksandrovski ilçesinde yaşayan Kürdistanlılar bir basın açıklamasıyla 15 Şubat Komplosu'nu kınadı.

Novialeksandrovski Kürt Kültür Otonomisi Eş Başkanı Hüseyin Çerkez şöyle konuştu: "Türk devleti varını yoğunu Kürtleri yenmek için kullanıyor. Önderliğimizi esir aldıktan sonra Kürt Özgürlük Hareketi'ni tasfiye edemedi. Çetelerini Kobanê’ye saldırttı, şimdi de kendisi Efrîn’e saldırıyor. Kürt halkı artık Türk devletinin ne mal olduğunu çok daha iyi biliyor. 15 Şubat Komplosu ile hedeflenen olmadı. Kürtler hâlâ dirençli bir şekilde mücadelelerini yürütüyor. Bundan sonra mücadelemiz Önderliğimizin fiziki özgürlüğü için olmalıdır."