Rusya’da 27 Kasım kutlandı

Novoaleksandrovki’de yaşayan Kürdistanlılar PKK’nin kuruluş yıl dönümünü düzenledikleri bir etkinlikle kutladı.

Rusya Federasyonu Stavrapol kentine bağlı Novoaleksandrovki’de yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Kültür Otonomisi tarafından organize edilen bir etkinlikle PKK’nin kırkıncı yılını kutladı. Kürt Kurum temsilcileri yanı sıra ilçe meclis yönetiminden ve halklardan temsilcileri ile çevre köylerden de gelen kalabalık bir kitle etkinliğe katıldı. Novoaleksandrovki Kültür Sanat Konser Salonunda düzenlenen etkinlik, Kürdistan devriminde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşu ardından PKK’nin 40 yıllık mücadelesini anlatan sinevizyon izlendi. Daha sonra günün anlam ve önemline ilişkin Novoaleksandrovki Kürt Kültür Otonomisi Eşbaşkanı Nazê Bazoyeva bir konuşma yaptı.

Bazoyeva: “Bugün bizi bir araya getiren PKK’nin gücüdür. PKK Kürt halkının tarihinde bir ilke imza atarak dünyanın dört bir yerine dağılmış Kürtleri birleştiren tek güç oldu. Kürt halkı bu güne kadar nasıl ki PKK’yi sahiplenmişse bundan böylede hem PKK’yi hem önderliğini savunmaya devam edecektir” diye konuştu.

Daha sonra konsere katılan farklı halklardan temsilciler de kürsüye çıkarak PKK’nin kuruluş yıl dönümü kutlayan konuşmalar yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik Peywan Arjin, Azad Bedran, Berfin Mamedova, çocuk folklor grubu ve yerel sanatçıların müzikleriyle dam etti.