Rusya'da Efrîn'deki sivil katliamlar protesto edildi

Rusya’da yaşayan Kürdistanlılar Türk devletinin Efrîn’deki sivil katliamlarına karşı ayakta.

Rusya Federasyonu'na bağlı Tambov kenti ve Saratov’a bağlı Krasnikut ile Dergaçi ilçelerinde yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgalci saldırıları ve katliamlarını eylemlerle protesto etti.

TAMBOV

Tambov kentinde yaşayan Kürdistanlılar, Rusya Êzidîler Kongresi öncülüğünde Tambov Kürt Kültür Merkezinde bir araya geldi. Buradaki açıklamada, başta Rusya olmak üzere uluslararası güçler Türk devletinin Efrîn’de gerçekleştirdiği katiama 'dur' demeye çağrıldı.

KRASNİKUT

Saratov kentinde bağlı Krasnikut ilçesinde bir araya gelen Kürdistanlılar, Efrîn direnişini selamladı. Türk devletinin sivillere dönük katliamlarının da protesto edildiği eylemde, Krasnikut Kürt Kültür Otonomisi Eş Başkanı Ramanzan Budakov bir konuşma yaptı.

Budakov, “Tüm dünyanın gözü önünde Türk devleti sivil insanların tedavi gördüğü hastaneyi vurdu. Bu bir katliam ve bir savaş suçudur. Tüm dünya basınının geçtiği bu habere karşı hâlâ sessiz kalan güçler Türk devletinin Efrîn’de gerçekleştirdiği suça ortaktır. Halkımız üzerinde oynanan kirli bir çıkar oyunu var. Kürt halkı bu oyunu direnişiyle boşa çıkaracaktır” dedi.

Eyleme katılan kitle sık sık Efîn direnişini destekleyen sloganlar attı.

DERGAÇİ

Saratov kentine bağlı Dergaçi ilçesinde ise kötü hava şartlarına rağmen Kürtler ve dostları Türk devletinin Efrîn’e dönük katliamlarını protesto etti.

Kürt Kültür Merkezi önünde bir araya gelen Kürdistanlılara hitap eden Halk Meclisi yöneticileri Tevrata Mecit ve İsmail Sihan, karşı herkesi Efrîn’i sahiplenmeye çağırdı.