Rusya'daki Kürtler Şengal ve Rojava'yı sahiplendi

Rusya'daki Kürt kurumlar, Türk devletinin Şengal ve Rojava’ya saldırısını kınadı.

Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova’da faaliyet yürüten Uluslararası Kürt Sosyal Kurumlar Birliği ve Rusya Kürtleri Ulusal Kültürel Federal Otonomisi ve Rusya Kürt Kadın Hareketi, ortak bir bildiriyle Türk devletinin Şengal Rojava’ya saldırısını kınadı.

Bildiride, bu tür saldırıların bölgedeki DAİŞ terörüne yaradığına ve kaos ortamını derinleştirmektan başka bir amaca hizmet etmediğine dikkat çekildi.

'ALÇAK SALDIRIYA HERKES SERT TEPKİ GÖSTERMELİ'

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Kobanê şehrinin özgürleştirmesinden bu yana Kürt güçleri tüm cephelerde DAİŞ’e karşı başarılı bir mücadele yürütmektedir. Türk devleti her fırsatta bu başarıdan dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirmiştir. 25 Nisan’da Şengal ve Rojava’ya yapılan saldırılar, bir işgalin ön hazırlığıdır. 3 Mart’ta yine Türkiye öncülüğünde KDP’ye bağlı peşmergeler bu alanda provokasyon girişiminde bulunmuş, YPŞ ve YJŞ güçleri bu provokasyona gelmeyerek planları boşa çıkarmıştır. Bir süreden beridir Türk devletinin Rojava’nın Efrîn kantonuna saldırdığını biliyoruz. İlk defa bu kadar kapsamlı bir hava saldırısı düzenlenmiştir. Bölgede Koalisyon güçleriyle koordine içinde çalışan Kürtlere bu yönlü bir saldırının başta Koalisyon güçleri tarafından kabul edilmemesi ve çok sert kınayarak tekrarlanmaması sağlanmalıdır.

DAİŞ terörüne karşı bölgede aktif bir rol üstlenen ve yürüttüğü mücadeleyle tüm insanlığın takdirini toplayan Kürt güçlerine yapılan bu alçakça saldırı karşısında herkesin net bir tavır içinde olması gerek. Başta uluslararası güçler olmak üzere bölgenin barışından yana olan tüm güçler, Türk devletinin saldırıları karşısında sessiz kalmamalıdır. Rusya da Türk devletinin Kürt inkarcılığına son vermesi için üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Bizlerin, Rusyalı Kürtlerin bu insanlık dışı saldırılar karşısında Rusya’nın üstüne düşen sorumluluğunu yerine getireceğine olan inancı tamdır.”