Sancar: Dönüşüm yakın, kurtuluş elimizde

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Halkevleri'nin 27’nci Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada dönüşümün yakın olduğunu belirterek, “Kurtuluş elimizdedir” dedi.

Sancar, Halkevleri’nin Genel Kurulu’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sancar, “Bizlerin gücü de büyüktür o yüzden krizden, krizin yarattığı çöküntüden yılgınlığa kapılacak kesimlere şunu hep hatırlatmak lazım; dönüşüm yakındır, kurtuluş elimizdedir” dedi.

“İktidar çözülüyor ama çözüldükçe toplumu çökertmek ülkeyi çürütmek istiyor” diyen Sancar, şöyle devam etti:

“Her tarafı talan, kan ve yalan siyasetiyle iyice çürütecek, çözecek politikalar yürütüyor. Yoksulluk aldı başını gidiyor (…) Bizler gücümüzü birleştirirsek bütün bu politikaları boşa çıkarırız, bu zorba iktidarı mutlaka durdurur ve değiştiririz. Bundan şüpheniz olmasın. Ama asla ihmal etmememiz ve unutmamamız gereken görev ortak mücadeledir. Güçlerimizi birleştirmektir, halk ile birlikte halk için bir yeni başlangıç yaratma yolunda en güçlü yürüyüşü örgütlemektir.”

Sancar, “Ortak mücadele bu iktidarı durdurmak ve değiştirmek için şarttır. Ama aynı zamanda bu iktidarın yerine eski köhnemiş zihniyetlere karşı gerçek alternatifi de üretmektir” vurgusunda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı, şöyle konuştu: “Biz yeni bir başlangıç istiyoruz, bu yeni başlangıcı ancak birleşerek gerçekleştirebiliriz. Eğer bunu başaramazsak, ki başaramama gibi bir şansımız lüksümüz yok. Halka karşı tarihe karşı sorumluluğumuz gereği ortak mücadeleyi en geniş şekilde örme sorumluluğumuz var. Bu sadece bir sorumluluk değil aynı zamanda bir zorunluluktur. Çünkü Türkiye halkları gerçek bir çözüm istiyor, gerçek alternatif istiyor. Halkçı bir yönetim istiyor halk ile beraber yönetim istiyor. O nedenle birleşerek eşit özgür ve demokratik bir geleceği birlikte inşa etme zorunluluğumuz, sorumluluğumuz var, halka karşı yükümlülüğümüz var, halka da sözümüz var. Birleşeceğiz, en geniş mücadele ortaklığını kuracağız ve bu iktidarı göndereceğiz, eski köhnemiş sistemin getirilmesi çabalarına karşı da halkın seçeneğini oluşturacağız.”

Savaş politikalarına da dikkat çeken Sancar, “Kürt sorununda güvenlikçi anlayışı, savaş politikalarını hakim kılmaya çalışan bu iktidar Güney Kürdistan'a operasyon yapıyor, Rojava'ya işgal tehditleri savuruyor. Buradan sonuç alamayınca savaşı başka yerlerde alevlendirmeye çalışıyor. Savaş tehdidini bu sefer Yunanistan ile örmeye çalışıyor. Bizler bu ülkede Orta Doğu'da, Doğu Akdeniz’de bulunduğumuz bütün bölgede ve bütün dünyada gerçek bir barışı, halkların barışını savunuyoruz. Halkların bir arada barış içinde, eşitçe bir bölge düzeni, bir dünya düzeni istiyoruz. Buna ülkede barışı, eşitliği, özgürlüğü kurarak başlayacağız” şeklinde konuştu.