Saratov’da açlık grevi başladı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için başlatılan açlık grevine Rusya Saratov'da yaşayan Kürtler de katıldı. 

Rusya Federasyonu'nun Saratov kentine bağlı Erşov ilçesinde faaliyet yürüten Erşov Kürt Kültür Otonomisi öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması için açlık grevi başlatıldı.

'ÖZGÜRLÜĞÜ ELDE EDENE KADAR...'

Erşov Kürt Kültür Merkezinde başlatılan açlık grevine yirmi kişi katıldı. Türk devletinin Maxmur ve Şengal’e dönük saldırısının da kınandığı eylemde konuşan Erşov Kürt Kültür Otonomisi Eşbaşkan Yardımcısı Mirzaeli Yusubov, ‘‘Kürt halkının kendi kaderini tayin etme hakkı vardır. Bu evrensel bir hak ve bu hakkın kısıtlanması uluslararası hukuka aykırıdır. Bugün dünyanın dört bir yerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öncalan için halk ayakta. Bunun görülmesi ve taleplerin karşılanması gerek. Kürtler, hak ettiği özgürlüğü elde edene kadar eylemlerine ve mücadelelerine devam edecektir’’ diye konuştu. 

'EN ÇOK KADINLAR SAHİP ÇIKMALI'

Erşov Kadın Meclisi Başkanı Gülizer Yusubova ise şunları söyledi: ‘‘En çok kadınların Önderliğe sahip çıkması gerek. Kadının özgürlüğü için bu kadar mücadele eden bir Önderliğin bulunduğu duruma kadınların daha çok tepki göstermesi gerekiyor. Öncülüğünü Leyla Güven’in yaptığı bu eylemler Kürt kadınları tarafından sahiplenmeli ve tecrit kaldırılana kadar durmamalıdır’’ dedi. 

Eylemde Kürdistan’ın dört paçasında ve yurt dışında açlık grevine giren eylemciler de selamlandı.