Savaş ve sömürüye karşı Kartal’a

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü, tek çarenin bu iktidarı, şiddet ve savaş politikasında ısrar eden zihniyeti defetmek olduğunu belirterek, tüm halkları İstanbul mitingine davet etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 7 Ağustos’ta “Çözüm Biz’de Savaşa ve Sömürüye Hayır” sloganıyla İstanbul Kartal'da bir miting gerçekleştirecek. Mitinge günler kala HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü, hem bu çözüm mitinginin amacını hem de sahadaki çalışmaları ANF’ye anlattı.

TÜM BASKI POLİTİKALARINA KARŞI

Encü, AKP-MHP iktidarının seçime giderken hem kendi kitlesini konsolide etme hem de faşizmin daha fazla kurumsallaşması açısından adımlar atmaya çalıştığını belirterek, “Erdoğan’ın son dış görüşmelerinin temel amacı Kuzey ve Doğu Suriye ve orada oluşan siyasi iradeye saldırı ve işgal girişimi planı kapsamındadır. Dolayısıyla zaten devam eden bir saldırı ve işgal varken bu yeni girişime, ayrıca savaş politikalarındaki ısrara karşı bizim de bir tutum belirlememiz gerekiyor. Tam da bundan doğan gereksinimle hem HDP kapatma davası ve Kobanê kumpas davası hem de doğa katliamından ekonomik krize kadar bir bütün olarak bu karşı kitlemizle, halkımızla bütün farklı inanç ve kimliklerle birlikte ses yükselteceğiz” dedi.

SAVAŞA KARŞI TUTUMU GÖSTERMELİYİZ

Encü, birçok baskı politikasına karşı bir miting düzenlediklerini ama esasında tüm sorunlara teşkil savaştaki ısrara karşı halkın ve HDP’nin tutumunu ortaya koyacaklarını söyleyerek, şöyle devam etti: “Bir haftaya yakındır çalışmalara başladık ve çok yoğun geçiyor, bütün ilçelerde planlama yaptık. Halkımızın ilgisi yoğun, teknik anlamda hazırlıklarımız var. Dolayısıyla çok güçlü, katılımlı bir miting gerçekleştireceğiz.”

TÜM HALKLARIMIZLA SESİMİZ GÜRLEŞSİN

HDP İl Eşbaşkanı Ferhat Encü, artık bütün krizlerin AKP şahsında yoğunlaştığı bir dönemden geçildiğini vurgulayarak, şunları ekledi: “Dolayısıyla bizim tek çaremiz bu iktidarı göndermek. Yerine yeni demokratik bir yönetimi inşa etmek, bütün yasakçı zihniyetleri, şiddet ve savaş politikasında ısrar eden zihniyeti defetmemiz gerekiyor. O vesileyle tüm halkımızı 7 Ağustos, saat 17.00’de İstanbul Kartal Meydanı’nda sesimize ses katmaya, kendi kimliğiyle, renkleriyle orada bulunup bu anlayışa karşı ses yükseltmeye çağırıyoruz.”