Savcılık, Suruç’ta katledilen Şen'i 'terörist' ilan etti!

Gazeteci Oktay Candemir hakkında açılan duruşmada, savcı, Suruç Katliamı'nda yaşamını yitiren Yunus Emre Şen’in ‘Terör örgütü mensubu’ olduğunu iddia etti.

Gazeteci Oktay Candemir hakkında, yaptığı haberler ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle ‘Örgüt propagandası’ iddiasıyla açılan davanın süreci, Van. 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Gazeteci Candemir ve avukatları hazır bulundu.

CANDEMİR: TERÖRİST DEĞİL, ŞEHİT!

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame de Candemir’in haber amacıyla izlediği YPG’li, HPG’li ve YPJ’lilerin cenaze törenleri ‘Örgüt propagandası’ sayıldı. İddianameye delil olarak, 20 Temmuz 2015’te Suruç’taki katliamda yaşamını yitiren Yunus Emre Şen’in cenaze töreni de konuldu. Savcı, Candemir’in sosyal medya paylaşımında Şen için kullandığı ‘şehit’ kelimesini suç saydı.

Candemir, savunmasında "IŞİD’in öldürdüğü sivil yurttaşlarımız şehittir. Yunus Emre Şen de katliamda yaşamını yitirmiş sivil bir yurttaş olarak şehittir" dedi.

MAHKEME 'TERÖRİST OLUP OLMADIĞINI' ARAŞTIRACAKMIŞ!

Avukat Bayram Kaval'ın da, mahkemeye Yunus Emre Şen’in Suruç’ta yaşamını yitiren bir sivil olduğuna ilişkin delilleri ortaya koymasına rağmen, heyeti, Yunus Emre Şen’in ‘Terör örgütü mensubu olup olmadığının araştırılması’ için duruşmayı 1 Kasım 2018 tarihine erteledi.