Savur'da gasp protestosu: Kayyumu tanımıyoruz!

Mardin Savur'da, belediye gaspları ile gözaltılar protesto edildi.

Mardin'in HDP yönetimindeki Savur Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Öncü, Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın, Derik Belediyesi Eşbaşkanı Mülkiye Esmez ile Urfa’nın Suruç Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çevik’in gözaltına alınması, Savur’da partililer tarafından protesto edildi.

'KAYYUMLARI TANIMIYORUZ'

Polis engeli üzerine HDP İlçe Örgütü binasında yapılan açıklamada, Savur Belediyesi’nin diğer Eşbaşkanı Mahsum Denktaş, "Biz sonuna kadar halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Kayyumları tanımıyoruz" dedi.
HDP Mardin İl Eşbaşkanı Eylem Amak ise "Özellikle kadın eşbaşkanların gözaltına alınmasının nedenini biz çok iyi biliyoruz. Kadınlara her alanda saldırmak istiyorlar. Ama bizim bunlara karşı mücadelemiz dün devam etti, bugün de yarın da devam edecek" dedi.

AMED BAROSU: VESAYETTEN VAZGEÇİN!

Amed Barosu da katledilen başkanları Tahir Elçi için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde düzenledikleri eylemde, "Yargı üzerinde vesayet kurmaktan vazgeçin” çağrısında bulundu.
Amed Barosu Yöneticisi Muhlis Oğurgül, iktidarı "Göreviniz olan sorunları çözün” diye uyarırken, Meclis'e de "Yürütmenin buyruğundan çıkın ve demokrasiyi güçlendirerek size oy veren insanlara umut olun” diye seslendi.