Seçimler öncesi AKP-MHP, CHP-İYİ Parti ittifakı

Yerel seçimler öncesi sağcı ve milliyetçi partiler arasında ittifak görüşmeleri hızlandı. AKP ile MHP, CHP ile İYİ parti arasındaki görüşmeler belirginlik kazandı.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında yerel seçimlere ilişkin görüşme yapılırken, CHP ile İYİ Parti arasında da aynı amaçla ortaklaşma yaşandı.

Erdoğan’ın başkanlığındaki AKP’nin sözcüsü Ömer Çelik, görüşmenin “son derece verimli” geçtiğini söyledi.

Çelik, “Gayet memnuniyet verici bir görüşme, yerel seçimdeki iş birliği ile ilgili olarak da son derece olumlu bir noktada olduğumuzu, memnuniyet verici bir noktada olduğumuzu ifade edebilirim” dedi.

AKP sözcüsü, Cumartesi günü Ankara, İstanbul ve İzmir dahil 40 şehirdeki adayların açıklanacağını sözlerine ekledi. Çelik ayrıca, AKP ve MHP arasındaki ittifakın çerçevesinin yakın zamanda ortaya çıkacağını ifade etti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Bülent Tezcan bir araya geldi. Bu seçimlere dönük ikinci görüşme oldu.

Aydın, görüşme ardından İYİ Parti Genel Merkezine gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aydın bir soru üzerine "Sık sık bir araya geleceğiz. Bugün görüşmemizi tamamladık. Temel ilkelerin belirlenmesi konusunda bir mutabakat sağladık. Bu sağlanan mutabakat üzerinden önümüzdeki döneme ait bir yol haritası oluşturduk” dedi.

"CHP ile İYİ Parti arasında nelerde mutabakat sağlandı?" şeklindeki bir soruya da yanıt veren Aydın, "Aşağı yukarı alanı çizdik büyükşehirlerde. Şimdi onun içini dolduracağız. Bir isim konusuna kesinlikle girmedik. Alanı tarif edersek içini doldururuz, o kolay” diye konuştu.