Sekiz tutsağın tahliyesi aylardır keyfi erteleniyor

Erzurum ve Wan cezaevlerinde 8 tutsağın tahliyesinin aylardır keyfi gerekçelerle ertelendiği bildirildi.

Alınan bilgilere göre tutsakların tahliyeleri Cezaevlerinde İdare ve Gözlem Kurulları tarafından hazırlanan raporlarla engelleniyor.

Erzurum Dumlu 1 ve 2 Nolu Yüksek Güvenlikli cezaevlerinde 5, Oltu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 2, Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde ise 1 tutsağın infazının aylardır tamamlandığı bildiriliyor.

30 yıllık tutsak olan ve Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutulan Sabri Yakut'un tahliyesinin 1 yıl;  Doğukan adlı tutsak ile Hakan Zertürk’ün 6 ay; Bilal Balkeş’in 3 ay uzatıldığı öğrenildi.  

Dumlu 2 Nolu Yüksek Güvenlik Cezaevi’nde 30 yıllık tutsak Fadıl Aydemir’in tahliyesinin de bir yıl uzatıldığı bildirildi.

Aydemir ve Yakut için “örgütten ayrıldıklarına dair kanaat oluşmadığı” şeklinde keyfi bir gerekçe sunularak infazlarının yakıldığı öğrenildi.

Oltu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 30 yıllık tutsak Şemsettin Tekin’in infazı da benzer gerekçelerle 1 yıl uzatılırken, Sevgi İlboğa'nın tahliyesinin ise 1 buçuk yıldır engellendiği belirtiliyor.

Ayrıca Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde bulunan 30 yıllık tutsak Mehmet Çengel’in infazının da 6 aydır ertelendiği öğrenildi.