Serxwebûn’un 463’üncü sayısı çıktı

Serxwebûn'un yeni sayısı çıktı. 463'üncü sayıda, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi ve 19 Temmuz Rojava Devrimi'ne geniş yer veriliyor.

Serxwebûn'un  463. sayısı “14 Temmuz direniş ruhu Rojava Devrimi'yle yaşıyor” manşetiyle çıktı. 38. yıl dönümü dolayısıyla 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi'ne geniş yer ayrıldı. Yeni sayıda, 19 Temmuz Rojava Devrimi de bu direnişin devamı olarak ele alınıyor. Son siyasal gelişmeler de farklı boyutlarıyla değerlendiriliyor.

Siyasal gelişmeleri ele alan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Geçen yıl 5 Temmuz'da şehit düşen PKK Merkez Komite ve KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Diyar Xerib-Helmet adına yürütülen ve 1 yılını dolduran intikam hamlesinin büyük gelişmeler açığa çıkardığını belirtirken “2020 yılını Kasım Engin intikam yılı haline getireceğiz” ifadesini kullanıyor.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu'nun 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişini değerlendirdiği yazısı “Zor koşullarda direnip başarmanın tarzını mücadelenin her anında pratikleştirelim” başlığıyla yer buldu. Kürdistan Devrimi'nin 'zorun zoru' koşullarda başlayarak bugüne geldiğine dikkat çeken Karasu bugünkü mücadele için de başarının ancak 14 Temmuz direniş çizgisinin esas alınmasıyla kazanılabileceğini vurguluyor.

19 Temmuz Rojava Devrimi'nin 8. yıl dönümünün ele alındığı “Kürt toplumunun tarihi karar günü: 19 Temmuz” başlıklı yazıda Kürdistan Devrimini kısa tarihçesi veriliyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın “Devrimler en yakıcı söz ve en yakıcı eylemdir” başlığıyla yer alan 3 Mart 1992 tarihli çözümlemesinde insanlık tarihine en çok iz bırakan toplumların, büyük devrimler gerçekleştiren toplumlar olduğunu kaydediyor. Kürdistan-Devrim diyalektiği açısından da şu ifadeleri kullanıyor: “Kürdistan'da her şeyin en iyisi, en doğrusu, en güzeli devrimle başlayacak, devrimle sürecek, devrimle sonuçlanacaktır.”

KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Elif Ronahî  ise “Kürt kadınları toplum kırım, kültür kırım ve kadın kırım politikalarına karşı mücadele halindedir” başlıklı yazıyı kaleme aldı. Yazıda Kürdistan ve dünyada kadın kırım politikaları ve bunlara karşı yükselen kadın direnişi değerlendiriliyor.

PKK Merkez Komitesi Üyesi Dilzar Dîlok da yazısında Olof Palme cinayetini değerlendirdi. Cinayetin, PKK ve Kürt halkına karşı komplonun başlangıcı olduğunu ifade eden Dilok Kürtlerden özür dilemenin ancak uluslararası komplonun açığa çıkarılması ve İmralı sistemini yıkmasıyla mümkün olacağını belirtiyor.

Gazetede, Cemal Amed'in “Devrimci intikam eylemleri ile “Ne olursa olsun son muhteşem” oluyor” başlıklı yazısında son dönemde yoğunlaşan HBDH Milisleri, İntikam Birimleri, Ateşin Çocukları, YPS/YPS-JIN'in eylemlerini değerlendiriyor.

Şehit Kasım Engin'in 27 Temmuz 2017'de Şehit düşen Doktor Savaş-Menafi Beyazıt anısına kaleme almış olduğu yazı gazetenin arka kapağında yerini alıyor.