Seyhan'da seçim bürosu açılışı: 14 Mayıs faşizmin yenilgi tarihi olacak

Adana'da Yeşil Sol Parti’nin seçim bürosunun açılışına katılan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, "14 Mayıs faşizmin yenilgi tarihi olacaktır" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Adana İl Örgütü, Seyhan ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi'nde seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinen Azad-TJA), Barış Anneleri Meclisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinin temsilcileri ile yüzlerce kişi katıldı. Açılış öncesi kitle halay çekip, "Bijî Serok Apo", "Direne direne kazanacağız" ve "Jin jiyan azadî" sloganları atıldı.

'BÜYÜK BİR GÜÇLE MECLİS'E GİRECEĞİZ'

Seçim bürosu açılışında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, halkın Yeşil Sol Parti’ye gösterdiği ilgiye dikkat çekti. Aydeniz, “Biz bunu görüyoruz. Türkiye ve Kürt halkları tavır ve tutumlarıyla bugünden seçimi kazandığımızı gösteriyor. Büyük bir güçle Meclis’e gireceğiz, faşizmi yeneceğiz. Bu manzara da bunu gösteriyor. Faşist iktidar tutuklamalar, gözaltılar ve baskı politikalarıyla partimizi kapatmaya ve bizleri sindirmeye çalışsa da  halkımız direnişini büyüterek bu politikaları boşa çıkarttı. 14 Mayıs faşizmin yenilgi tarihi olacaktır" dedi.

İMRALI TECRİDİNE TEPKİ

İmralı’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride değinen Aydeniz, "İmralı’da yürütülen tecrit politikasını toplumun tamamına yaydılar. Ancak halklarımız Newroz’da, 8 Mart’ta bu politikaları kabul etmediğini meydanlarda haykırdı. Biz bu sesimizi öyle bir yükselteceğiz ki 14 Mayıs’ta tecrit ve kayyum politikalarını boşa çıkaracağız. Tüm il ve ilçe örgütlerimiz ve yurtsever halkımızla beraber sokak sokak seçim çalışmasını yürüterek daha önceki seçimde elde ettiğimiz başarıyı iki katına çıkaracağız” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Aydeniz ve kadınlar, alkış ile zılgıtlarla seçim bürosunu açtı.