‘Siirtliler 24 Haziran’a diri bir hafıza ile gidecekler’

HDP, 24 Haziran seçimleri kapsamında Siirt’te yürüttüğü çalışmalarını esnaf ziyaretleri ile sürdürüyor.

Çalışmalar hakkına konuşan HDP PM Üyesi Hürriyet Kaytar, Siirtlilerin partilerine ve cumhurbaşkanı adayları olan Selahattin Demirtaş’a ilgilerini anlatırken, “Siirt halkı 24 Haziran’a diri bir hafıza ile gidecektir” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 24 Haziran seçimleri kapsamında yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. HDP’nin Kürdistan kentlerin de yürüttüğü çalışmaları halk tarafından yoğun ilgi görüyor. Kalabalık bir çalışma kadrosu ile yürütülen kitle çalışmaları, esnaf ve ev ziyaretleri, seçim bürolarının açılışları ve propaganda materyallerinin dağımı ile gerçekleşiyor. Çalışma yürütülen kentlerden biri de Siirt. Halkın coşku ve heyecanla karşıladığı HDP’liler, sokak sokak, ev ev kentin her tarafını arşınlıyorlar.

Siirt’te HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ve HDP Parti Meclisi Üyesi Hürriyet Kaytar’ın da dahil olduğu esnaf ziyareti gerçekleştirildi. Ziyaret esnasında HDP’nin seçim bildirileri ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın resimlerinin basılı olduğu kartlar dağıtıldı.

HDP PM Üyesi Hürriyet Kaytar, partilerinin Siirt’teki çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.

Kaytar, seçim çalışması yürütürken halkın HDP ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a olan ilgisini anlatırken şunları paylaştı: “Halkımızın partimize ve cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş’a olan ilgilerinin 1 Kasım seçimlerine göre daha coşkulu olduğunu görüyoruz. 7 Haziran’daki coşkuya yakın bir katılım var ancak hala sistemin baskılarından dolayı çekinceli olanlar da var. Diyalog kuruldukça cesaretleri artıyor. Sadece Siirt’te değil, mümkün mertebe yerde halkı yanımıza alarak, onlarla aynı güzergahta mücadele etmemiz gerekiyor.”

Halkın AKP-MHP gerici ittifakına karşı beslediği tepkilere de değinen Kaytar, “Siirt halkının AKP-MHP ittifakının anlamını bilince çıkardığına inanıyorum. Söz konusu Kürt halkının talepleri olduğunda, rakiplerin birlik olduğunu gördükleri için tek çözümün kendi ulusal birlikleri ve ezilen halkların ittifakı olduğunu yaşayarak öğrendiler. Çünkü HDP dışındaki tüm siyasetler Kürt halkını yok saymaktadırlar. Halkımız tüm bunların farkında ve pozisyonlarını da buna göre belirlemiş durumdalar. İletişime geçtiğimiz herkes böyle düşünüyor” dedi.

Siirte’teki Arap ve Kürt halklarının ilişkileri hakkında da konuşan Kaytar, sistemin bu halklar arasında duvarlar ördüğünü belirtti. Örülen bu duvarların açık bir realite olduğunu kaydeden Kaytar, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Ancak bu duvarlar yıkılmaz değildir. Çalışma yapılırken Kürt ve Arap halklarının bu toprakların kadim sahipleri olduklarını ve birlikteliklerinin iktidara dayalı değil, kardeşlik hukukuna dayalı olması gerektiği anlatılmaktayız. Barış içinde, ortak vatanda eşit ve özgürce yaşamanın altını çiziyoruz. Farklılıkların ise ayrılık olarak değil, zenginlik olarak addedilmesi gerektiğini aktarmaktayız.”

24 Haziran seçimlerinin, 7 Haziran 2015 seçimlerine görece farkının Siirt halkındaki yansımalarını da aktaran HDP PM Üyesi Hürriyet Kaytar, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Çözüm sürecinin bitirilmesi ve sistemin yönelmesiyle yapılan katliamlar ve son süreçte yaşanan Efrîn işgaliyle Kürt halkında bir ulusal bilincin öne çıktığını söyleyebiliriz. Bu bilincin seçimlere sirayet edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. 24 Haziran’a giderken diri bir hafıza ile gidilecektir.”