Sinan Güneş son yolculuğuna uğurlandı

Kars Kağızman’da girdiği bir çatışmada şehit olan MLKP ve HBDH savaşçısı Sinan Güneş Gazi Mahallesi'nde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Kars Kağızman’da 29 Nisan’da girdiği bir çatışmada şehit olan Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) ve Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) savaşçısı Sinan Güneş’in cenazesi İstanbul Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi’ndeki Cemevi’ne getirildi.

Güneş’in cenaze töreni öncesi mahalle polis tarafından ablukaya alınırken, Gazi girişi, Dörtyol ve İsmetpaşa Caddesi üzerine de onlarca zırhlı araç ve yüzlerce polis yığınağı yapıldı. Gazi Cemevi de tamamen polis ablukasına alınırken, Cemevi’ne gitmek isteyenler polis tarafından engellendi. Polis saat 17.00’a kadar kimsenin Cemevi’ne girmesine izin vermedi.

Saat 17.00 civarında Cemevi’ne girişler olurken, polis Güneş'in birinci derece yakınları ve ailesinin namaza katılmasına izin verdi. Cemevi önünde bekleyenlerin bekleyişine izin vermeyen polis, bekleyenleri de gözaltına almakla tehdit etti. Cenaze törenini takip eden gazetecilerin de Cemevi’ne girişine izin verilmezken, basın kartlarını gösteren gazetecilere "Bir daha buraya gelirseniz bu şekilde davranmayız. Sizi bir daha burada görürsek daha başka muamele yaparız" diyerek tehdit etti.

Aile ve sınırlı sayıda kişinin alındığı Cemevi’nde Güneş'in cenazesi yıkandıktan sonra kızıl bayrağa sarılan tabuta konuldu. Burada yapılan cenaze törenin ardından Güneş'in cenazesi toprağa verilmek üzere Gazi Mezarlığı’na doğru polis ablukasında yola çıktı. Gazi Mezarlığı girişinde Güneş’i omuzlar üstünde mezarlığa taşıyan kitle kızıl bayraklar açarak sık sık, “Sinan yoldaş ölümsüzdür”, “Sinan yoldaş yaşıyor” sloganları attı. Güneş’in defin işleminin ardından kitle saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşu ardından kitle tekrar Cemevi’ne gelerek Güneş için lokma dağıttı.