Siyasi soykırım operasyonları: Çok sayıda gözaltı

AKP / Saray’ın siyasi soykırım operasyonları devam ediyor. Bursa, Urfa ve Adıyaman’da yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

BURSA

Bursa’nın Osmangazi, Yıldırım ve İnegöl ilçelerine bu sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Kamile Akalın, Sadullah Toktaş, Nizam Fediren, İdris Çelepkolu, Yakup Erol, Cevdet Erol, HDP Yıldırım ilçe yöneticisi Davut Toktaş, 10 Ekim Derneği üyesi Resul Baykara, HDP Osmangazi İlçe yöneticisi Murat Koçer ve ismi öğrenilemeyen bir kadın ev baskını ile gözaltına alındı. Gözaltına alınan sayısı 16'ya yükselirken, gözaltı gerekçesi geçmiş yıllarda kardeşleri ya da yakınlarının PKK'ye katıldığı için yapıldığı belirtildi. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TEM şubesine götürülürken, 5 gün avukatları ile görüştürülememe kararı verildi. 

Öte yandan sabah saatlerinde İnegöl ilçede gözaltına alınan 3 çocuk annesi Kamile Akalın emniyet ifadesi alındığı belirtilerek yarın savcılığa çıkarılması bekleniyor.

URFA 

Urfa ve ilçelerinde sabaha karşı yapılan eş zamanlı ev baskınlarında aralarında HDP ve DBP yöneticileri ile üniversite öğrencilerinin bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi hakkında bilgi edinilmezken, çok sayıda kişinin İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi. Eyyubiye ilçesinin Selçuklu Mahallesi'nde evine yapılan baskınla gözaltına alınan Sabri Turan'ın ailesi, polislerin elinde 60 kişilik bir listenin olduğunu iddia etti. 

Gözaltına alınanlar arasında DBP il yöneticisi Ali Kaya, DBP Halfeti ilçe yöneticisi Ahmet Korkmaz, Harran Üniversitesi öğrencisi Reşit Öztürk olduğu öğrenildi. 

ADIYAMAN

Adıyaman merkez ve Çelikhan ile Kâhta ilçelerinde jandarma tarafından yapılan ev baskınlarında 5 kişi gözaltına alındı. Sosyal medya paylaşımlarında “Örgüt propagandası yapma” iddiasıyla gözaltına alınan DBP Kahta İlçe Eşbaşakanı Abuzer Yar ile H.K., H.G., K.K., Ş.Y İl Jandarma Komutanlığında tutuluyor.