Siyasi tutsak Aydın Akış’a yine sürgün

İşkenceye uğrayan siyasi tutsak Aydın Akış’ın, Tekirdağ 1 No’lu Cezaevi’nden Bolu F Tipi Cezaevi’ne sürgün edildiği ortaya çıktı. 

Düzce T Tipi Cezaevi’nden işkenceye maruz kaldıktan sonra apar topar Tekirdağ F Tipi’ne sürgün edilen PKK’li siyasi tutsak Aydın Akış’ın, 4 Şubat günü ise bu kez Bolu F Tipi Cezaevi’ne sürgün edildiği ortaya çıktı. 

ANF'ye konuşan Ağabey Ali Akış, kardeşinin sürgün edildiğini Tekirdağ’da yakınlarıyla görüşen tutsak ailelerden öğrendiğini söyledi.

YOL BOYUNCA KÖTÜ MUAMELE VE HAKARET

Sürgün politikasının siyasi tutsaklar üzerine bir sindirme yöntemi olarak uygulandığını vurgulayan Akış, müebbet hapse çarptırılan ve 12 yıldır cezaevinde olan kardeşinin beşinci sürgünü olduğuna dikkat çekti. Kardeşinin daha önce tutuklu bulunduğu Düzce T Tipi Cezaevi’nde ayakta sayım dayatmasını kabul etmediği için 25-28 Eylül 2018 günleri arasında işkenceye maruz kalan tutsaklardan birisi olduğunu belirten Akış, ters kelepçeli bir halde gardiyanlar tarafından Filistin askısı şeklinde tutulup, darp edilen ve süngerli odaya atılan kardeşinin, o dönemde de apar topar Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’ne sürdün edildiğini anlattı. Aradan iki ay geçmeden bu kez de Bolu F Tipi Cezaevi’ne sürgün edilen kardeşinin ring aracında yine işkenceye maruz kaldığına dikkat çeken Akış, “Ailelere dahi haber vermeden sürgün etmeleri yetmiyormuş gibi işkence edip hakaret ediyorlar. Bu son sürgün sonrası kardeşimle yaptığım telefon konulmasında bana yol boyunca kötü muamele ve hakaretlere maruz kaldığını aktardı” dedi. 

'CAN GÜVENLİĞİNDEN ENDİŞELİYİM'

Hakkari’de oturan Akış, kardeşinin can güvenliğinden endişeli olduğunu kaydetti. 10 Şubat’ta normalde Tekirdağ’ da yapılacak açık görüşe gitmek üzere uçak biletini kesen ağabey Akış, siyasi tutsaklarla birlikte ailelerin de mağdur edildiğinin altını çizdi. Kardeşinin maruz kaldığı zulmü avukatlara aktardıklarını belirten Akış, her hâlükârda kardeşinin ziyaret edip tam olarak ne yaşandığını öğreneceğini söyledi.