Siyasi tutsaklara günde 3 kaşık yemek!

Antalya'daki tutsaklardan Harun Ölmez, hak ihlallerinin arttığını, günde 3 kaşık yemek verildiğini söyledi, "Sesimizi duyurun" dedi.

Antalya S Tipi Cezaevi’nde tutsaklara yönelik hak ihlalleri sürüyor. 

Tutsak Harun Ölmez, yaşanan hak ihlallerini ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde aktardı. Ölmez, “İdare diyalog kurmayı reddediyor ve ilettiğimiz sorunları çözmüyor” dedi.

 3-4 KAŞIK YEMEK, BOZUK DOMATES...

Cezaevine getirilen siyasi tutsakların her birinin ayrı koğuşlara ve koridorlara konulduğunu kaydeden Ölmez, hak ihlallerini şöyle anlattı:

 “Bazı arkadaşlarımızın maddi durumu olmadığı için televizyon ve buzdolabı alamıyor. Dilekçe veriyoruz, dilekçelerimiz kayboluyor. Bu sorunları dile getirmemize bile izin vermiyorlar. Yine aile görüşmelerimiz kayıt altına alınıyor. Sosyal aktivitelerimiz hepsi yasak. Yemek sorunu yaşıyoruz, daha önce günde iki ekmek veriliyordu, şimdi ise bir ekmek veriliyor. Tepki vermemiz üzerine iki ekmek vermeye başladılar; ancak ekmeklerin gramajını çok ama çok küçülttüler. Ekmekler bize yetmiyor. Yemeklerde vitamin hiç yok. Bundan kaynaklı da arkadaşlarımız hastalanıyor. Kahvaltıda bize bir domates verdiler, onun da yarısı bozuktu. Kişi başı 5 zeytin veriliyor. Etli yemek hiç yok. Yemekler de 3 veya 4 kaşık veriliyor. 10 gün boyunca başka arkadaşlarımızın karnı doysun diye yemek almadık, ancak değişiklik olmadı.”

 'KOĞUŞLARIN ELEKTRİĞİNİ KESTİLER'

Elektrik parasının fazla gelmesinden kaynaklı bazı tutsakların faturaları ödeyemediğini, böylece koğuşlarının elektriksiz bırakıldığını dile getiren Ölmez, “Elektrik faturası çok fazla artmış. Bir gün elektrik faturasını ödemediğimiz takdirde, elektriği kesmekle tehdit ediyorlar. Bazı koğuşlar faturayı ödeyemediği için elektrikleri kesildi. Haliyle ne çay ne de yemek yapabildiler” diye konuştu.

'SESİMİZİ DUYUN VE DUYURUN'

Cezası bitmesine rağmen tahliye edilmeyen tutsakların da olduğunu aktaran Ölmez, “Bu duruma karşı biz tepkimizi gösteriyoruz ama sonuç alınmıyor. Bundan kaynaklı tutukluların haklarını savunanlar, insan hakları savunucuları ve demokrat olan tüm kesimlere çağrı yapıyoruz; sesimizi duymanızı ve duyurmanızı istiyoruz” dedi.