‘Soğana sakın oy verme!’

İstanbul Kadıköy’deki Yeşil Sol Parti’nin standında bulunan “Kilosu 30 TL olan soğana sakın oy verme” afişi, ekonomik krizden bunalan halkın ilgisini en çok çeken şeylerden biri.

14 Mayıs’ta yapılacak seçime sayılı günler kaldı. Partiler hem seçim bürosu açılışları hem seçim stantlarıyla çalışmaya çoktan başladı. Yeşil Sol Parti Kadıköy standı, Beşiktaş iskelesinin hemen karşısında bulunuyor. İlk etapta göze çarpan “Kilosu 30 TL olan soğana sakın oy verme!” afişi oluyor. Bu afiş büyük oranda birçok kişinin ilgisini çekiyor. Özellikle artan soğan ve gıda fiyatı enflasyonu hemen hemen her kesimin tepkisini topladığı için bu afişe ilgi yoğun.

Bir başka yoğun ilgi de gençlerden. Stant görevlileri gençlerin Yeşil Sol Parti’ye beklediklerinin bile üstünden ilgi gösterdiğini söylüyor. Elbette halkın da ilgisi bu anlamda az değil.

SANDIK GÖREVLİSİ İÇİN ÇAĞRI VAR

İlgi yoğun ama Yeşil Sol Parti Kadıköy’de hala seçim gönüllüsü eksiği bulunuyor. Partililer şu an en acil olarak seçim gönüllüsü için çağrılar yapıyor. Bu yüzden seçim gönüllüsü olmak için her gün saat 15.00 ile 18.00 arasında Kadıköy’deki Beşiktaş iskelesinin önünde açtıkları stantlara çağrı yapıyorlar. Konuştuğumuz partililer sandık güvenliğinin önemli olduğuna vurgu yapıyor, bu yüzden sandık gönüllülüğü seçimin önemli bir ayağını oluşturuyor.

Öte yandan Yeşil Sol Parti’nin seçmenlere bir başka çağrısı daha var. Özellikle nüfusunu İstanbul'a aldıramamış ve kendi memleketinde oy kullanacaklara ya da kaydı hala deprem bölgesinde olanlara ulaşım olanaklarının sağlanacağı söyleniyor. Yurttaşlara kendilerine ulaşması için çağrıda da bulunuyor Yeşil Sol Parti Kadıköy ilçedeki partililer.

EKO KIRIM İÇİN DE İMZA TOPLANIYOR

Stantta bir imza kampanyası daha var. Uğrayanlar için ona da imza toplanıyor. Bu aslında ekoloji örgütlerinin yaptığı bir imza kampanyası. Yeşil Sol Parti buna destek için standa bir imza föyü koymuş. Bu kampanya, ilk kez yurttaşlar tarafından meclise önerilen bir kanun tasarısı anlamına da geliyor. Eko kırıma karşı yaşam hakkını savunmak, doğa katilinin önüne geçmek ve durdurmak için eko kırımın suç olarak, iç hukukta yer aldığı bir yasaya dikkat çekiliyor bu kampanyada da. Yeşil Sol Parti stantlarına gelenlerin bu imza kampanyasına destek vermeleri de bekleniyor, zira yurttaşın doğrudan kanun tasarısına kendi imzasıyla gitmesi önemli bir adım.