Sol Partili vekillerden Güven için sivil itaatsizlik eylemi

Hamburg Eyalet Meclisi’ndeki Sol Parti grubu üyesi parlamenterler, açlık grevi eylemi 84. güne giren DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’e destek vermek için sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdiler.

Almanya’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması için açlık grevini sürdüren aktvistlerle dayanışma amacıyla yapılan sivil itaatsizlik eylemlerine Hamburg Eyalet Meclisi’ndeki Sol Parti grubu da katıldı.

Sol Partili vekiller, meclisin bugünkü oturumunda tecride karşı direnişin sembol ismi haline gelen DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in fotoğrafları ve açlık grevi eylemine dikkat çeken pankartlarla katıldılar. Parlamenterler kürsülerinde İngilizce “84 gün”, “Dayanışma” ve “#LeylaGüven” yazılı pankartlarla oturarak, Leyla Güven’in eylemi ile tecridin kaldırılması için başlatılan direnişe destek verdiklerini bildirdiler.

Meclisteki oturumun açılışıyla gerçekleşen sivil itaatsizlik eylemine Sol Parti Grup Eşbaşkanları Cansu Özdemir ve Sabine Boeddinghaus öncülük etti. Parlamenter, Güven’in “Öcalan üzerindeki tecrit derhal kalkmalı” talebine destek verdiklerini belirttiler.

Hamburg Eyalet Meclisi’nin muhalefet partilerinden biri olan Sol Parti 10 kürsüye sahip. Almanya’nın tarihi binalarından biri olan Hamburg’daki meclis binasında gerçekleşen bugünkü sivil itaatsizlik eylemine Sol Parti’nin çoğu vekili katıldı.